Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.11.2019 08:01 - КОЙ ЛИ УПРАВЛЯВА СВЕТА?...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                     МИЛИАРДЕРИ




image

 

За годината състоянието на супербогатите е намаляло, но милиардерите като Джеф Безос от „Амазон” са били по-успешни в сравнение с други предприемачи.

 

Обаче броят на милиардерите намалява в световен мащаб. Това сочи проучване на швейцарски финансисти от реномираната банка UBS и от консултантската фирма PwC, публикувано в петък от специализираното издание Billionaire Report. Така вече не важи правилото, че богатите стават все по-богати.

 

Според изследването в света има 2100 милиардера. Тяхното състояние през 2018 г. се е стопило с 388 милиарда долара или с 2,6 на сто в сравнение с предходната година. Това се случва за пръв път през последните 5 години.

 

Сривът се обяснява с несигурността на пазарите на акции поради търговския конфликт между САЩ и Китай, също на и на Brexit.

 

През 2017 г. броят на милиардерите в Германия е бил 123, а миналата година 114, което е със 7% по-малко. В изследването се посочва също, че супербогаташите са предимно мъже. Жените милиардерки в световен мащаб са 223 или 11 на сто от общия брой на милиардерите. Повечето от милиардерките обаче не са наследили богатството, а са го натрупали сами.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199362
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575