Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.08.2019 06:12 - НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.08.2019 06:13


                                                               ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ




image

 

“Има ли човек у нас, който вярва, че заплащането в България е справедливо? Че положеният труд е единственото мерило за полученото възнаграждение? Едва ли ще се намери такъв наивник.

Че това изобщо не е така стана ясно от имотните декларации за 2018 г. на късметлии, облажващи се на държавни длъжности. Тези декларации разбиха мита, че в администрацията няма високи доходи. От тях личи, че дори тресящи се от постоянни скандали и оплакващи се от финансови проблеми институции на държавна издръжка без да им мигне окото раздават колосални заплати на своите шефове.

Безспорен шампион този път е главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Той удря в земята дори евродепутатските възнаграждания със своята месечна заплата от над 36 000 лева. Тя му позволява да си докара фантастичния доход от 434 537 лева.

На второ място се намира този, който по всякаква финансова и банкова логика би трябвало винаги категорично да е на първо. Това е управителят на БНБ Димитър Радев. Вместо да е в пъти по-високоплатен от другите чиновници, шефът на националния трезор е получил двойно по-малко от Ст. Мавродиев – 264 958 лева.

На трето място е неизвестният Бойко Атанасов. Неизвестен, но на блага длъжност – председател на Комисията за финансов надзор. Какво точно надзирава тази комисия и каква работа е свършила никой не знае, но на г-н Атанасов едва ли му пука това, след като е сложил в джоба си 211 470 лева.

Извън призовата тройка е директорът на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов с годишен доход от 177 699 лева. Добра пара за тиражиране и обслужване на различни митове: я за приказни газови находища, я за неясни хъбове, я за всеобхватни газопреносни мрежи, по чиито тръби ще потече евтино отопление, мед, масло и светло безхаберно бъдеще.

На пето място съвсем неизненадващо е председателят на Конституционния съд Борис Велчев. Той получаваше десетки хиляди и на предишния си пост – като главен прокурор. Така че изобщо не е изненада сегашното му възнаграждение от 154 519 лева. Всеки гражданин на Републиката обаче може сам да прецени дали съдебната ни система е толкова добра, че някой заслужава да получава 155 хилядарки за своята работа.

След него идва президентът на червената столетница Румен Радев. През миналата година той е вкарал в банковата си сметка 122 723 лева. Добро възнаграждение за партийния държавен глава. Не е ясно обаче защо отрича очевидното – че е президент не на всички българи, а само на БСП. Това е все едно да се твърди, че Росен Плевнелиев не бе президент на ГЕРБ.

Изненадващи са седмото и осмото място. Те се заемат от бившите шефове на БНТ и БНР. Константин Каменаров, за чието управление се твърди, че е докарало националната телевизия до фалит с посочените от Емил Кошлуков 50 милиона дългове, е получавал заплата от 94 197 бона. Възнаграждението на Александър Велев е било 88 160 лева. Само за сведение – хонорарът за фейлетон от външен автор в БНР е 10 (десет) лева.

А ето я и супер изненадата – на последното място е премиерът Бойко Борисов. Той, който оглавява правителството и по презумпция би трябвало да върши най-много работа в държавата, не се доближава дори до медийните шефове със своята заплата от 83 450 лв.

Надяваме се, че не е останал само на едната заплата.“

 

Сергей Трайков

 

Преписал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190253
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575