Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.03.2019 05:58 - ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.03.2019 05:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  КОЙТО МНОГО ЗНАЕ, В БЕЛЕНЕ КОПАЕ




image

 

Преди векове прадедите ни са се борили с вълци и мечки, за да оцелеят, в днешно време милиони не биха оцелели без „Фейсбук“. Ако не пуснеш сутрин в социалната мрежа статус как ще прекараш деня си, а вечер ако не си снимаш трите кебапчета в чинията, все едно не си живял.

Да, но и на тая хайдпарк свободия дойде краят. „Фейсбук” отваря център за преглеждане на съдържание в София. 15 000 модератори по целия свят следят милиони потребители на над 100 езика. В българския център ще работят 150 служители, които ще дебнат постовете в социалната мрежа за дезинформация и политическа пропаганда.

Накратко – напишеш нещо срещу властта – автоматично ставаш дезинформатор. Хвалиш ли – никой не те закача. Чиста работа и до болка позната схема от комунистическите времена.

Само че в новите виртуални дрешки на другаря Зукърбърг. Днес във „Фейсбук“ попадам на пост на мой приятел – оплаква се милият, че го цепи махмурлукът, а ще трябва да ходи на работа. Не можело така, първо здравето – после работата. Само след няколко минути постът му беше премахнат от модераторите.

Веднага му се обадих с опит да му дам логическо обяснение: „Друже, явно са приели отказа ти да работиш като призив за бунт на работническата класа. Ами представи си, ако в тая държава всички хора с махмурлук не идат на работа. Това значи, че КПД-то на нацията ще спадне с поне 80%. Оттам създаваш предпоставки за икономическа криза, което си е явен знак за провал на управляващите. И хоп – влизаш в черния списък. Виждаш ли сега от един махмурлук докъде могат да стигнат нещата“. Приятелят ми дълго мълча, а после видимо притеснен заяви: „Вече ще пускам само снимки на залези с палми и влюбени двойки“.

Да, но и тогава продължиха да го цензурират. „Ами така е, това с палмите и влюбените си е проява на охолство и буржоазен разгул. Не може с такива кадри да дразниш работещия плебс. От утре пускай само снимки на котета – тях едва ли ще изтрият“, успокоих го аз.

Той се престраши и на другия ден публикува снимка на коте. Веднага я премахнаха, зад котето се виждал замък. Ако беше коте пред панелен блок в „Люлин“, щеше да му се размине.

Влади Христов

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202793
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575