Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.02.2019 07:12 - ДЪРДОРКО И МЕНТАРДЖИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2019 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                         ЛЪЖЕПРОФЕСОРЪТ




image

 

Известният с безумните си брътвежи телевизионен водещ Юлиян Вучков не е професор, нито дори доцент. Това сочи справка в масивите на Висшата атестационна комисия.

 

Архивите на ВАК съдържат справка за присъдените научни степени и научни звания от 1962 година до април 2009-а. Секретарят на Висшата атестационна комисия проф. Стефан Радев каза, че ако някой учен или преподавател го няма в списъка за присъдени звания, то той просто не е получил такова.

 

Какво излиза?... Излиза, че "Професор Вучков" е само артистичен псевдоним на скандалния есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен критик.

 

Проверка в базата с данни  на ВАК показва, че Юлиян Димитров Вучков е защитил докторска дисертация през януари 1987 година, или както се казва на научен жаргон е голям доктор - доктор на науките. Темата на дисертационния труд на "Професор Вучков" е "Българската драматургия (1878-1944)", а номерът на дипломата му е 16418.

 

Бегъл поглед в биографията на телевизионера показва отсъствие на академична биография, ако не се брои работата му като завеждащ кабинет по режисура в Творческия дом на актьора през 1959-1969 година. После 21 години е главен редактор на списание "Театър".

Няма как някой да стане доцент или професор, без да е защитил пред Висшата атестационна комисия, бе категоричен шефът й проф. Александър Федотов.

 

Това изискване е залегнало още през 1972 година в Закона за научните степени и звания, който е валиден и до днес. Подготвя се отмяната му и приемането на нов закон, който предвижда всеки университет сам да може да произвежда професори и доценти и те вече да не са национални, а професори на дадения ВУЗ, например професор на Софийския университет, както е и в повечето страни на Запад.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199135
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575