Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.01.2019 06:03 - ПРОСТАК И ПОЛОВИНА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2019 06:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                              НАЦИОНАЛНИЯТ ТЮФЛЕК




image

 

Гледах телевизионно интервю с г-н Михаил Вешим, в което той направи сравнение между матраците с „мемори пяна“ и някои наши сънародници: „Оказва се, че матраците имат памет, а някои хора не“, каза той. Замислих се и стигнах до извода, че човек без памет действително не може да се сравни с матрак, а с обикновен тюфлек (дюшек, пълен със слама).

Повод за тази мисъл ми даде авторското предаване на проф. Юлиан Вучков от 23. 12. 2018 г. Бях направо втрещен, че въпреки цялото чекмедже дипломи, научни степени, звания и изобретения, които имам, се оказва, че съм пределно тъп и изостанал в мисленето си, не съм разбрал нито времето, в което съм преживял 79 години, нито днешната действителност. Безкрайно съм благодарен на професора за това, че ми отвори очите и ушите за толкова много неща! От похвалното му слово за социализма разбрах, че:

*По времето на Тодор Живков сме имали по-правилна политика по отношение на Македония.

*При социализма пенсионерите са живели много добре, на млади години са купували буквално за без пари апартаменти, а след пенсионирането са ходили по два пъти на курорт годишно.

*Пенсионният фонд не бил изяден от комунистите, защото по време на социализма такъв фонд просто не е имало, тъй като социалистическата държава се е управлявала на база на други принципи.

Вярно бе, рекох си, въпреки че се чакаше ред с десетилетия, хората все пак се добираха до заветните панелки. Лошото беше, ако получиш, да речем в наследство, още едно жилище, защото по времето на социализма човек или семейството му можеха да притежават само един жилищен имот. Все пак изобретателният българин му намери цаката – фиктивен развод и панелките са спасени! А за пенсионния фонд маститият професор формално е прав. След като другарите одържавиха средствата в него и те потънаха в яловата планова икономика, такъв фонд вече нямаше!

За по-новите времена разбрах толкова неща, че се учудвам как съм могъл така безхаберно да ги проспя. Оказва се, че:

*Медиите в България са лична собственост на Бойко Борисов.

*„Америка за България“ командва всички медии и обезличава образованието, като нарежда компютрите да имат пълна власт в училищата.

*Георги Харизанов е със стиснати зъби, свиреп поглед и излъчване на бияч, готов да отреже главата на всеки, разбира се, в преносен смисъл.

*Георги Коритаров е яростен байрактар на Бойко Борисов.

*Бойко Василев е страхлив журналист.

*Дарик е една ултра дясна медия.

*Бойко Борисов има в Народното събрание 20 свирепи депутати.

*Шефовете на строителните фирми са мръсни, долнопробни милионери – убийци.

*Кметица на София е престъпната Йорданка Фандъкова.

Като чух горните изявления, направо ме втресе! Даже ме е страх да ходя по улиците на София! Ами ако срещна случайно Георги Харизанов или някой от свирепите депутати на Бойко Борисов?



                                  image


Следващите бисери, изречени с патос и вдъхновение, посрещнах по-спокойно:

*Ахмед Доган е обикновен дърдорко с вирнат нос.

*Социологическите агенции, начело с Алфа Ричард (?!), са купени от управляващите.

*Европейското представителство на България е било куха, безплатна екскурзия за представителите на ЕС.

*България се управлява по модела на разбойническата пазарна икономика.

*Концесионерите трябва да бъдат изгонени от страната.

*Няма да закупим руски изтребител, а един нищо и никакъв F16.

*Американците са крайно неблагодарен народ. Купуват големи учени и лъжат, че са американци.

*Американските граждани имат нацистко и хитлеристко самосъзнание.

*Банскалиите били големи почитатели на професор Вучков, посрещали са го като генерал, даже като маршал, но сега май ще си развалят приятелството, защото искат да застрояват Пирин с „кебапчийници, кебапчета и кюфтета?! Малко ли им е дето имат джаз фестивал, въпреки че джазът е за елитарно общество?“

                                
По отношние на банскалиите, към които се причислявам (защото майчината ми рода е от там), мога да споделя следното. Поколения наред банскалии са пиели водата, идваща от пиринските преспи – чиста, почти като дестилираната. Да, ама в нея са липсвали разни микроелементи, особено йод. И поради тази причина в града се е случваше понякога да се раждат деца с ментални отклонения. Като правило бяха безобидни, добродушни и дружелюбни, но все пак с увреждания. Хората се отнасяха с разбиране и внимание към тях. Така че банскалии, особено по-старите, като мен, не се притесняват да се срещат и приемат гостоприемно всякакви хора.

А колкото и тюфлеци да има, не вярвам целокупният български народ отново да тръгне след глави, пълни с плява!

Александър Иванчев

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201058
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575