Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.06.2018 05:55 - НАЙ- ПОСЛЕ!
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                           ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА Е ФАКТ




image

 

В рамките на десетилетия много политици у нас само говореха за доставка на азерски газ в България, но без да казват как това ще се случи. Ние го направихме възможно чрез изграждането на интерконекторните връзки...“

 

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов в Измир, където той пристигна начело на делегация, включваща вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът бе категоричен, че с турския си колега Бинали Йълдъръм имат договорка газът от Азербайджан да минава през България, но тепърва предстои да се изясни как той ще се транспортира до Европа.

 

„Това е нашето домашно. Ние сме член на Европейския съюз и като такива задължително ще се съобразим с Третия либерализационен пакет. Предстои съвместна работа с ЕК, за да открием допустимата формула за доставка на азерски газ в Европа“, посочи Борисов. Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че проектът ТАНАП ще допринесе за регионалното развитие и ще гарантира енергийната сигурност на Европа чрез диверсификация на доставчиците на газ.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3197936
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575