Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.03.2018 06:03 - СВИХА ИМ СЪРМИТЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.03.2018 06:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                  БОЙ ПО МОРДАТА С ЧЕРПАКА




image

 

Германия ще изгони четирима руски дипломати. Същото ще направи и Франция. Тези действия са отговор на атаката с химическо оръжие на британска територия срещу бившия агент на Русия Сергей Скрипал, при която пострадаха над 100 души.

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви във Варна, че 14 страни от ЕС ще изгонят руски дипломати.

Допълнителни мерки, включващи по-нататъшни експулсирания, не трябва да бъдат изключени през следващите дни и седмици”, добави Туск..

От външното министерство на Дания посочиха, че са набелязали за изгонване двама представители на Кремъл. Такива действия ще предприемат Чехия (3), Италия (2), Холандия (2), а по един дипломат ше бъде изгонен от Естония, Латвия, Хърватия, Финландия и Румъния.

Дори Албания обяви двама руски дипломати за персона нон грата с мотива, че дейността им в страната не съответства на дипломатическия им статут.

Външните министри на Литва и Полша обявиха, че гонят руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания за случилото се в Солсбъри.

„Предадохме на руския посланик нота, че трима руски дипломати са обявени за персона нон грата за дейности, несъпоставими с дипломатическия им статут”, каза литовския външен министър Линас Линкевичус.

Полският му колега Яцек Чапутович от своя страна заяви: „четирима руски дипломати имат срок до полунощ на 3 април да напуснат Полша”.

Междувременно и украинският президент Петро Порошенко обяви изгонването на 13 представители на Кремъл.

Канада обяви, че ще изгони четирима руски дипломати и отхвърли акредитивните писма на други трима.

„Взимаме тези мерки в знак на солидарност с Великобритания”, заяви канадският външен министър Кристия Фрийланд. „Нападението с нервно-паралитичното вещество в Солсбъри, на земята на най-близкия партньор и съюзник на Канада, е заслужаващо презрение, зловещо и безразсъдно действие, което потенциално застраши живота на стотици”.

САЩ ще изгонят 60 дипломати и ще закрият консулството на Русия в Сиатъл! Високопоставени служители на администрацията на президента Доналд Тръмп съобщиха, че 48 лица „известни като служители на разузнаването” от руското консулство в Сиатъл и 12 други от мисията на Русия към ООН имат седем дневен срок да напуснат Съедините щати.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201147
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575