Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.02.2018 06:24 - АЗЕРСКИ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                            НЕОБХОДИМАТА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ



image

 

На своето първо заседание за 2018 година Бордът на директорите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) одобри дългоочаквания заем за Трансариатическия газопровод (TAP), става ясно от съобщение на банката.

В средата на декември 2017 година банкатаотложи решението си по искането на проектната компания на ТАР, а посочената причина е, че от банката искат да се запознаят по-подробно с проекта.

Сега обаче "зелена светлина" за отпускането на 1,5 млрд. евро е дадена! Решението е част от пакет на обща стойност 6,5 млрд. евро, които ще бъдат раздадени за общо 36 проекта в 17 европейски държави и схеми в Африка, Азия и Южна Америка.

ТАР е част от Южния газов коридор и е проект от общностно значение в ЕС. По него Евросъюзът ще получава природен газ от Каспийския регион и това ще доведе до реалната диверсификация както на трасето, така и на източника на природен газ в Европа.

Този газопровод е много важен за България, защото по него ще дойдат уговорените още преди години огромни количества природен газ от Азербайджан, които ще покрият половината от нашите нужди!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3205072
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575