Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.01.2018 05:53 - БРОЖЕНИЕ В ИНТЕРНЕТ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.01.2018 05:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                               TEMPORA MUTANTUR




image

 


Според проучване на The Verge, макар и толкова много хора да са в социалната мрежа
Facebook, потребителите я харесват все по-малко. Около 15% от хората в Америка директно заявяват, че не харесват сайта. 10% смятат, че той има отрицателно влияние върху обществото.

 

Facebook и Twitter са двете най-нехаресвани компании сред шестте гиганта на интернет - Apple, Microsoft, Google и Amazon. Причината е, че Facebook има проблем с доверието на потребителите си. Клиентите на Amazon вярват на уебмагазина колкото на собствената си банка, а хората, които се въздържат от регистрация във Facebook посочват като причина именно това, че не вярват на социалната мрежа.


Не е трудно да разберем защо, след като всяка от последните години изглежда все по-катастрофална от предишната, а апокалипсисът се предава (а понякога и случва) на живо в социалните мрежи. През 2011 г. Арабската пролет започна и се разпространи с надежда чрез интернет, но няколко години по-късно изборът на Доналд Тръмп в САЩ и Brexit ясно показаха, че чрез интернет много по-лесно се случват масови манипулации, отколкото масови чудеса.


Светът едва ли става по-лош и агресивен, но както отбеляза The New Yorker преди година, интернет може само да усили чувството ни за безсилие. Кръгът на нещата, върху които имаме влияние, си остава все така малък, но сферата на нещата, които могат да окажат влияние върху нас, се разширява без ограничения и социалните мрежи не ни дават нито миг почивка. Оригиналното послание на интернет за нишови общности, човешка връзка, обмен на идеи и възможност за печалба за всеки може да не е съвсем изгубено, но отдавна не е голямата тема на глобалната мрежа.

Марк Зукърбърг започна 2017 г. с дълга обиколка на САЩ в търсене на отговори как хората живеят или работят заедно, за да разшири визията си за развитие на Facebook. За това вероятно беше късно. По същото време му се наложи да обясни дали е спомогнал за манипулация на изборите в страната. Facebook първо отричаше, а след това призна "фините и коварни форми на злоупотреба, които могат да се прилагат чрез сайта, включително опити за манипулиране на общественото мнение и заблуда на хората".

В края на годината бившият директор по растежа в компанията Чамат Палипития призна, че изпитва огромна вина заради начина, по който Facebook форматира живота на потребителите - в търсене на краткосрочна обратна връзка, която носи допамин. "Не става въпрос за руските реклами. Това е глобален проблем, който унищожава начина, по който хората се държат помежду си", обясни той.


Населението на Facebook е два пъти повече от това на западното полукълбо, но все по-ясно осъзнава, че е управлявано от погрешни принципи и правила. През 2017 г. настроенията към мрежата започнаха да се променят, а през 2018 ще се види как ще продължи този тренд.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199669
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575