Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2017 23:08 - Второ качество хора
Автор: illuminate Категория: Други   
Прочетен: 992 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пазарувах си зеленчуци от супера и където и да погледна пишеше второ качество. Може би това е нормално, понеже сезонът е такъв – идва зима и ние не произвеждаме толкова зеленчуци. Защо обаче тези зеленчуци се продават? Защото има кой да ги купува. Дали обаче и другата храна не е второ качество? Кренвиршите второ качество ли са? Може би и киселото мляко е второ качество? Защо допускаме да храним себе си и нашите деца с второ качество храна?

Преди време четох за пържените картофи. Над 120 градуса пържените картофи вече са канцерогенни – демек можете да развиете рак. Причината е в акриламида, ако се интересувате. Нашите деца не се ли хранят предимно в МакДоналдс, KFC, където пържените картофи са най-основното нещо?  Готините от класа ходят в МакДоналдс и ние с тях, но не знаем, че това всъщност ни убива.

Може ли да има здрава нация, която се храни с второ качество храна и в някой случаи дори канцерогенна? Може ли тази нация да бъде полезна за света? Може ли тази нация да изкарва качествени продукти или и те ще бъдат второ качество?

Ние се гордеем с киселото мляко. Но не знаем, че киселото мляко съдържа само 2 пробиотични щама. Само 2. Това е абсолютно недостатъчно. Да не говорим, че при грешно съхранение тези щамове могат да измрат и ефекта ще е нулев.

Може би истината е че се превърнахме във второ качество хора. Имаме ниски очаквания, псуваме политиците, гледаме БигБрадър и чакаме месията да дойде да ни спаси. Като второ качество хора заслужаваме второ качество храна. Тук не искам да генерализирам. В държавата има много качествени хора, но как допуснахме да тровим децата си с чипсове, коли и енергийни напитки? Как допуснахме да унищожаваме здравето на най-малките и най-невинните? Заслужаваме ли тези деца, които се раждат в България? Сякаш не..

Ако искаме да станем първо качество хора – достойни, силни, независими е нужно да се вгледаме в себе си. Да коригираме нещата, които ни вредят. Да се развиваме. Да бъдем полезни на хората около нас, а не да се правим на тарикати и да крадем. Защото докато се правим на тарикати, наистина ще бъдем второ качество хора.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - Чак пък първо качество...хора
16.10.2017 00:23
ние не сме и второ,отдавна сме минали и трето качество,ние просто вегетираме!
За съжаление и най вече за новородените българчета,да речем българчета в майка България,да речем Родина или мащеха?!

Поздрав за поста!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 56554
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031