Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.06.2017 05:55 - БЪЛГАРСКИ ИЛЮЗИИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.05.2019 07:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                            КАК СЕ ЖИВЕЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА




image

 

У нас все още има наивници, които са убедени в това, че на запад дават големи заплати и там се живее много, ама много охолно. Какава е истината обаче?...

 

Истината е, че това не е истина. Ама как така, ще запита нашенският баламурник. Работата е там, че в страните от западна Европа хората плащат убийствени данъци. Ето какъв е размерът на ДОД в някои страни:

 

Швеция- 57. 10 %, Португалия- 56, 50 %,  Дания- 55. 80 %, Австрия- 55 %, Белгия- 53, 70 %, Холандия- 52 %, Финландия- 51, 60 %, Франция- 50.20 %, Италия- 48, 80 %, Гърция- 48 % (в Гърция облагат дори и пенсиите с този данък!), Испания- 45 %, Германия- 49, 8 %, Великобритания- 45 %.

 

Само за сравнение: данък общ доход в САЩ възлиза „само“ на 39, 60 %.

 

Дори в някогашните „братски страни“ данъците са страховити. В Словения ДОД възлиза на 50 %, а в Хърватска на 47, 20 %!

 

Ще го кажа по друг начин: официалната статистика на Германия сочи, че средната годишна БРУТНА заплата в Германия е 40 000 евро. След удръжката само на ДОД тази заплата се стопява на половина. Тоест, РЕАЛНАТА годишна заплата в Германия е около 20 000 евро. С други думи, средната месечна заплата в Германия е около 1700 евро. НЕТО. На пръв поглед това е една добра заплата. Обаче!...

 

В нито една западноевропейска страна хората не са така заможни като нас, българите. Казано другояче, повечето западноевропейци не притежават собствени жилища, а живеят под наем. Наемите в западна Европа са базсрамно високи, те са направо страшни: за двустайно мебелирано жилище в големите градове на Европа трябва да платите не по- малко от 1000 евро!

 

Поставете се сега на мястото на нашенския емигрант. Дори да си намери добре платена работа, което е малко вероятно, той ще разполага за живот с 300- 600 евро. Това са в най- добрия случай 20 евро на ден. Какво може да се купи с такава сума?...

 

Не бързайте да умножавате по две. Реалната покупателна възможност на еврото в западна Европа няма нищо общо с междубанковия курс. Запомнете това добре! Едно евро има покупателната сила на не повече от 50 стотинки.

 

Така например в страните от западна Европа едно билетче за градския транспорт струва 2 евро. Едно кафе струва също така 2 евро. Решите ли да си пийнете биричка ще трябва да платите 3- 4 евро за нея. Кутия цигари струва цели 5 евро, независимо от марката.

 

Срещал съм хиляди българи, които, кой знае защо си мислят, че цената на храната в западна Европа е много ниска. Нищо подобно- ето какво ще ви струва храната в Берлин: ако искате да похапнете навън, един дюнер ще ви струва 2, 50 евро, а една топка сладолед- 1 евро. Едно посещение на ресторант ще ви излезе поне 30 евро!

 

В Лондон и Париж е още по- лошо. В Лондон бирата струва 4- 6 лири стерлинги (9- 13 лева!). Едно ястие в средно добър ресторант струва тук 18 лири, а широко разпространената риба с пържени картофи струва 5 лири. На прочутата „Шанз- Елизе“ пък за един кроасан с кафе ще се изръсите с повече от 15 евро!

 

Тук лъжливият български емигрант, който никога няма да признае, че живее зле в Европа, ще се намеси и ще каже, че цените в супермаркетите са далеч по- ниски. Ето какви са цените и в супермаркетите:

 

Един килограм хляб струва от 2,40 до 3, 20 евро. Само хляб не се яде, нужни са сирене или салам. Един килограм мортадела струва 10 евро, а един килограм сирене фета- повече от 12 евро. Каймата върви по 5,40 евро за килограм, а кило свинско месо струва повече от 10 евро!

 

Впрочем, Евростат отдавна установи, че цените на хранителните стоки в България е с цели 51, 6 % по- ниски от цените в западна Европа. България, България е най- евтината страна в ЕС! Цяла Европа знае това, само българите все още не могат да го проумеят. За повечето от тях щастието е там, където тях ги няма...

 

От всичко това следва, че днес българският лев е най- силната валута в Европейския съюз. Нито еврото, нито английската лира имат покупателната сила на лева. Българският лев е повод за национална гордост!

 

Ако днешните глуповати и страхливи български управници наистина въведат еврото, ние, българите,  за една нощ ще обеднеем в пъти! Защото сред многото условия за присъединяване към еврозоната е и УЕДНАКВЯВАНЕТО НА ДАНЪЧНАТА ПОЛИТИКА!

 

Та такива ми ти работи... Помислете добре, преди да хукнете към Терминал 2! Защото днес вече знаем, че от милионите българи, опитали късмета си на запад, никой не успя да забогатее. Поради описаните по- горе причини.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 

SaveSaveSave


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199066
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575