Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.03.2017 05:45 - ПРЕСТЪПНОСТТА В НРБ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.10.2018 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                      ПОД БОТУША НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ИГО

 

image


Един от най-устойчивите митове за прехваления живот при социализма е  липсата на престъпност, сигурност и спокойствие, защото народната милиция ни пазела. Истината обаче е брутално жестока, но усърдно укривана 45 години.

При господството на БКП, нейният ударен отряд МВР и ДС превръщаха всеки факт в държавна тайна, а до обществото се пропускаше единствено контролирана информация, която много често имаше характера на дезинформация. Важно беше тя да обслужва политиката на режима.

МВР просто не даваше на журналистите актуални бюлетини със ставащите престъпления и инциденти на територията на страната. Медиите мълчаха за ширещата се престъпност по времето на комунизма, а така се налагаше фалшивото усещане, че тя не съществува. Много рядко  някои скандални престъпления стигаха до гражданите, но грижливо филтрирани през специалния орган на МВР в. „Антени“, или моделирани през политическите отдели на партийните издания.

Наскоро политологът Антон Тодоров публикува в профила си във Фейсбук архивни справки на Живковото МВР. Всички документи са с гриф „строго секретно“. От тях става ясно, че месечно убийствата в страната са били 20-30!

През един месец дори бележат рекорд – 72! Брутална е истината и за самубийствата, и то на малолетни. Само в София милицията регистрира за кратък период 12 самоубийства на деца.

Циганската престъпност не е рожба на демокрацията, а тежък факт и в годините на светлия комунизъм – и тогава циганите грабят, бият, убиват и изнасилват старици и деца. Но за това изобщо не се съобщава...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

SaveSave


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190176
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575