Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.09.2016 06:55 - СИЛАТА НА МРАКА | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2016 13:16


                                                      ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ



image

 

Безгранична и страшна е българската простотия! В България все още се намират диваци, които вярват, че с билки може да се излекува всичко. Дори и рак. На такива тъпанари мой познат лекар пожелаваше да лепнат трипер, а сетне да се излекуват с билки. Да, дори и едно такова невинно заболяване не може да се излекува с билки.

Е да, ама простотията не ходи по говедата, тя ходи по... българите. Според тях Димков е бог, Дънов- велик учител, а Ванга пък  е направо светица. Край, край нямат българските идиотщини! А истината е, че глупостта е майка на всички беди. Ето до какво води пословичната българска глупост...

 

Не гъби, а билки от специализирана аптека, са причина едно столично семейство да се натрови и да попадне в "Пирогов" с опасност за живота.

Драмата на фамилията стана известна през юни, когато в свой доклад Агенцията по храните обяви, че отравянето на семейството е било причинено от гъби, купени от известна верига хипермаркети. Пратката гъби от Полша бе изтеглена и изследвана. Няколко дни по-късно обаче от "Пирогов" обявиха, че според тях отравянето не се дължи на гъби.



На всичко отгоре малко по- късно  случаят се повтори. В края на юли 80-годишният Петър Костов и дъщеря му Кремена Скрелева отново попадат в болница този път вече в критично състояние.


Този път не били яли гъби. Направили им редица изследвания и се оказало, че в кръвта на двамата има огромни количества атропин – вещество, което се използва за разширяване на зеници. То е и съставка в наркотици като екстази и кокаин. Предизвиква делириум в доза от 10-15 мг. Приемането на повече от 100 мг може да доведе до смърт.

Столичната полиция провела разследване, след като потърпевшите са върнати към живота с промивки и неколкодневен престой в здравно заведение.

"Разбрахме, че Костов страда от бъбречна недостатъчност и дъщеря му разбрала за лек за състоянието му – билка див чемшир, която се продава в специализирана аптека в столичния кв. "Красно село", обясниха от полицията.


От няколко месеца Кремена варяла редовно билето и давала на баща си да пие. Със съпруга й също консумирали от чая, защото смятали, че той е полезен.
Разследващи под прикритие купили пакет от "лековитото" растение за чай от аптеката за пазара в "Красно село". Оказало се, че билката е бъкана с опасния атропин.


Истината е една: билките кашират симптомите на заболяването и пречат не лекаря да постви вярна диагноза, а след това да назначи овреме  првилната терапия!


"Направихме веднага акция в аптеката и иззехме продукта", заявиха от столичната полиция. Няма обаче арестувани. Никой не носи отговорност – нито вносител, нито разпространител! Така просотията и простащината продължават да шестват безнаказано по българските земи...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 



 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190425
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575