Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.05.2016 05:59 - ТРУДЪТ НЕ Е ПЕСЕН
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                       ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ



image

 

Ако работите прекалено много в офиса, може да си докарате тежки сърдечни заболявания и бавно да се самоубиете, без дори да го осъзнавате. Ново изследване, публикувано в Journal of Occupational and Environmental Medicine, твърди, че работохолиците са сериозно застрашени от сърдечни болести.

 

Хората, които работят по 55 часа седмично са подложени на 16% по-висок риск от инфаркт, в сравнение с тези, които прекарват в офиса 45 часа. А тези, които седят зад бюрото по 65 часа с 33 %.

 

Причината за това е комбинация от фактори като физическа умора и психически стрес, твърди авторът на изследването Сейди Корнуей, професор в Университетския здравословен център в Хюстън. При стрес, организмът произвежда високо количество хормони като кортизол и адреналин, които повишават холестерола и кръвното налягане.

 

Освен това, ако работите прекалено много, нямате време за здравословен начин на живот като спорт, правилно хранене и почивка. Липсата на достатъчно сън и физическа активност пречи на тялото да се освободи от напрежението и да релаксира.

 

В случай, че нямате избор и се налага да работите много, Хюстън съветва да развиете здравословни навици, които да компенсират по някакъв начин изтощението и да ви помогнат да заредите тялото с енергия.

 

Като например 20- минутни разходки до работното място, задължително ползване на обедна почивка и допълнителни почивки от поне 10 минути на всеки 2 часа. Желателно е да следите и храненето си, като наблягате на продукти, съдържащи протеини, витамини и полезни мазнини.

Вечер пък изключвайте телефона си, за да си осигурите поне 7 часа сън!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196950
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575