Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.04.2016 09:17 - ОТВЕТЕН УДАР
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.04.2016 15:10


                                            ИЗПРАВИ СЕ ГОРА ОТ СТОМАНА



image

 

Тактическото учение "Ответен удар 16" на Сухопътните войски на България и САЩ тръгва днес на учебния полигон "Ново село". По време на учението ще бъде сертифицирана Моторизираната пехотна батальонна група от състава на Сухопътните войски.


Тя е сформирана и подготвена от 2-ра механизирана бригада, усилена с  формирования за специални сили, танкови формирования, защита на силите, противовъздушни, психологически операции, разузнаване, гражданско-военно сътрудничество, логистично осигуряване, военна полиция, ВВС и ВМА.

 

В момента "Ново село" е най-модерната военна база, построена от САЩ в цяла Европа. В новата част могат да бъдат настанени до 2 200 човека. Условията за живот са наистина отлични. Офицерите и сержантите разполагат със самостоятелни стаи, всяка с климатик, гардероб, бюро и легло. Войниците пък са настанени в стаи по четирима при същите условия.


image

 

В базата има уникалната спортна зала. На нея може да завиди всеки кмет на български град, включително и на областни центрове. Залата е многофункционална. Приспособена е за футбол, волейбол, хандбал, баскетбол и други спортове. В същото време тя може да се използва и за щаб на учение или упражнения. В "Ново село"  има два супермодерни салона за фитнес.


Съоръженията в тях са последна дума на техниката, а бройката им е стотици. Оказа се, че в базата има 24-часово работеща бръснарница и химическо чистене, което също работи денонощно.


По 60 щатски долара дневно струва издръжката на всеки един боец на "Ново село".
В момента там има 250 американски военнослужещи и още толкова български.
Съвместната българо-американска подготовка "JOINT TRAINING - 1" се провежда на два етапа в периода 4 април - 16 май 2016 г.


                                     image


Цялата издръжка на българските военнослужещи по време на ученията се поема от американска страна, включително и горивото на машините. През 2009 г. броят на съвместните българо-американски учения на база "Ново село" бе девет. Миналата година броят им достигна седемдесет, а тази година се очаква да бъде и по-голям.
В базата са инвестирани над 60 млн. долара!


Всички постройки, включително и тези, които са подобрени, са собственост на България. Сградите, изградени с финансовите средства на САЩ, също стават наша собственост.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ





Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190528
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575