Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.02.2016 05:17 - ИЗВЪНЗЕМНИ КОНТАКТИ | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.02.2016 06:00


                                    НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ



image

 

Нестабилността на средата, в която се формират екзопланети, в повечето случаи осъжда на смърт формите на извънземен живот, сочат резултатите ог изследване на астробиолози.

Астрономите са единодушни, че Вселената е пълна с екзоплнети, много от които са в обитаемата зона. Вероятността да се открие живот там обаче е минимална, защото той ще трябва да се сблъска с особено негостоприемни променящи се условия.

Астроном откри обекти, създадени като че ли от извънземни

Астрономът Джейсън Райт откри странна звездна система, за която предполага, че може да е съставена от много „мегаструктури", създадени от извънземни, пише "Индипендънт".

„Бях очарован от това колко откачено изглеждаше", сподели Райт. „Извънземните винаги трябва да са последната ви хипотеза, но това, което открих, изглеждаше сякаш създадено от чужда цивилизация", обясни ученият, който работи в Penn State University.

"Средата, в която има примитивна планета, в повечето случаи е нестабилна. За да може планетата да е обитаема, е необходимо формите на живот да регулират парниковите газове, като въглеродния диоксид. Така ще се поддържат стабилни температури на повърхността. Преди около 4 милиарда години не само Земята, но и Венера и Марс вероятно са били обитаеми.

Един милиард години след формирането си обаче Венера се превърнала в нещо като парник, а Марс навлязъл в ледникова епоха. Животът на Земята успял да контролира тези параметри, но формите на живот на Венера и Марс не са успели да го сторят", поясни Чарли Лайнуивър от Австралийския национален университет.

 

Четете продължение на

http://www.superastro.net/blog/2016/02/22/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190344
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575