Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.01.2016 06:39 - VIVA ASTROLOGIA! | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.01.2016 06:40


                                                     ЦАРИЦАТА НА ВСИЧКИ НАУКИ



image

 
Повече от четвърт век съм професионален астролог. От 12 години в Мрежата е и моят астрологичен сайт.

(Не пропускайте да посетите обновената му версия! От безплатния бюлетин, за който можете да се абонирате в сайта, ще узнаете изумителни неща за астрологията и парапсихологията.)

През всичките тези години мнозина са ме питали какво представлява астрологията; каква е нейната истинска същност. Днес предлагам на вашето внимание отговор на този прелюбопитен въпрос.

Астрологията е древна научна дисциплина, възникнала преди хиляди години, в зората на човешката цивилизация. Няма древен народ, който да не е познавал астрологията и да не е основавал бита и културата си на нейните закони. Всички археологични паметници – от каменните блокове на Стоунхендж през пирамидите в Египет до храмовете на маите в Южна Америка – са ориентирани към движението на Слънцето, Луната и планетите от Слънчевата система.

Съществуват археологически паметници, които доказват, че астрологията е съществувала преди 5000 години!

Историята на човечеството в много голяма степен отразява и развитието на астрологията, тъй като върхът във възхода на една цивилизация съвпада с пика в развитието на астрологията.

Тази древна наука изучава движението на Слънцето, Луната и планетите от Слънчевата система. Това е от голямо значение, защото  практиката доказва, че всяко събитие, случило се на Земята (раждане, среща, любов, раздяла, война, смърт), е отражение в микрокосмически план на процесите, протичащи в Космоса. Това състояние на нещата е забелязано преди векове от великия древен мъдрец Хермес Трисмегистус. Набелязано и описано е в неговия втори закон по следния начин: “Както на небето, така и на земята“.

Казано другояче, това, което е горе, е подобно на това, което е долу. И обратно: това, което е долу, е подобно на това, което е горе”. В наши дни тези схващания са възприети от системната теория, която се прилага във всички научни дисциплини!

Тук му е мястото да отбележа нещо много, много важно за отделния индивид:

Ако желаете наистина да разберете влиянието на планетите във вашия рожден хороскоп, трябва да се обърнете към професионален астролог, който да ви го изчисли и изтълкува.  Това и само това е пътят към храма!

В астрологията има много направления, обхващащи различните измерения на човешкия и социалния живот. Ето по-главните от тях:

Рождена (натална, радикална) астрология

Изучава характера и съдбата на човека. Астрологическата карта (рождения хороскоп) се построява според деня, часа (с точност до една минута) и мястото на раждане на човека и е абсолютно уникална за всеки. Тя дава информация за характера, талантите, качествата, слабостите, здравето, финансите, семейството, професионалната реализация, социалното положение. Чертае основните събития в живота на човека, проблемите, с които ще се сблъска, възможностите за личностно и духовно израстване.

Прогностична астрология

Изследва влиянието на звездите върху наталната карта на човека в определен период от неговия живот. Дава възможност да се направят прогнози за предстоящи събития. Периодите, с които се работи обикновено са ден, месец, три месеца, година и дългосрочни. Основните методи, които се използват са транзити, слънчева революция, прогресии и дирекции.

 

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2016/01/04/viva-astrologia-2/



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190120
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575