Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.12.2015 05:59 - ФУНДАМЕНТЪТ НА АСТРОЛОГИЯТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2015 06:00


                                            ПЪРВИ СТЪПКИ В АТРОЛОГИЯТА



image

 

Предлагам на вашето внимание една чудесна статия, която препечатвам с кратки съкращения от блога на universalnite000:

„Астрологията работи със символен език. Всеки символ има определено значение и описва фундаменталната енергия или принцип, които, ако се използват правилно, биха могли да отключат заложения потенциал.


Хороскопът, или както също може да се срещне, натална карта, е изображение – двуизмерно – на моментното състояние на небето в момента на раждане. Наталната карта представлява кръг, разделен на хоризонтална и вертикална ос, които са основните ъглови точки в него. В двата края на хоризонталната ос се намират двете точки на хоризонта Изток – Запад.

 

Най-източната точка е мястото на изгрева на Слънцето. В астрологията се нарича Асцендент (ascensus – изкачване), и най-западната точка, в която Слънцето залязва – в астрологията това е Десцендентът (descensus – слизане). По вертикалната ос се намират също две точки – едната от които е най-високата над хоризонта, наричана в наталната карта Медиум Цели (MC – Medium Coeli) и най-ниската по хоризонта Имум Цели (IC – Imum Coeli). Всеки от така формираните четири квадранта се разделя на още три равни части, които в наталната карта се наричат домове. Асцендентът отбелязва началото на домовата система и изгражда върха на първи дом.

Друг елемент в хороскопа са зодиакалните знаци, които обаче не съвпадат със съзвездията. Зодиакалният знак е сектор от еклиптиката (видимият годишен път на слънцето по небесната сфера) с фиксирано начало и край, докато съзвездията имат различни величини. По този начин зодиакалните знаци разделят наталната карта на дванайсет сектора, всеки от които е равен на 30°, за разлика от астрологичните домове, които според мястото на раждане имат и различна големина, т.е. заемат повече или по-малко от 30°.

В западната астрология се работи с т. н. тропически зодиак. Какво означава това? Представете си кръг от 360є разделен на 12 равни части, всяка от която е равна на 30є. Този кръг отразява видимото движение на Слънцето по еклиптиката. Всеки от тези сектори съответства на един зодиакален знак.

Началото или отброяването им започва от деня на пролетното равноденствие, т.е от точката на зодиакалния знак Овен. Съгласно астрологическият закон за подобието, принципите, които формират устройството на слънчевата система и управляват движението на планетите, влияят по същия начин във формирането на човешката душа тук на Земята. Тези космически ритми са в основата както на митологичните , така и на астрологичните архетипи, които присъстват в нашия живот като дълбоко вродени мотиви.

 

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2011/10/03/%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3204378
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575