Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.11.2015 05:59 - ВУЛГАРНА АСТРОЛОГИЯ | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.11.2015 19:12


 

                                 ЕДНА ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНА ЗАБЛУДА

 

 

                                      image


 

Моят астрологичен сайт предлага изготвянето на лични, индивидуални хороскопи. Единствено и само това! Защото МАСОВА астрология НЯМА! Онова, което четете във вестниците или гледате по телевизията, си е чиста проба шарлатания и измама. Иска ми се да се спра малко по- обстойно на това медийно явление, наричано от професионалните астролози „вулгарна астрология”.

 

Случи се така, че в един и същ ден два различни вестника ми предсказаха коренно противоположни неща в своите “астрологични” рубрики. На това място ще отворя скоба. Има много наивници, които искрено вярват, че тези вестникарски рубрики са хороскопи, но за това малко по- късно.

 

Да се върнем към “предсказанията”, с които се сблъсках … Докато едното издание ме уверяваше в това, че ме чакат огромни разочарования в леглото, другото предвещаваше големи радости и завоевания на сексуални фронт…

Нещата допълнително се усложниха, след като надникнах в трети вестник. Неговият “хороскоп” ми обещаваше скромни, но съвсем реални креватни подвизи през същия този ден… Ха сега, де!?

 

Достоевски с право е смятал, че всяко човешко същество е една малка Вселена. Как е възможно тогава повече от 7 000 000 000 такива Вселени (населението на земята надхвърля вече 6 милиарда жители) да бъдат натъпкани в дванадесетте чекмеджета на зодиите?!

 

Като професионален астролог с четвъртвековна практика се чувствам просто задължен да отворя най- сетне очите на гореспоменатите наивници.

 

Всеки, абсолютно всеки е длъжен да знае и да помни, че НЯМА ГРУПОВА, МАСОВА АСТРОЛОГИЯ!! Драсканиците по вестниците и брътвежите по телевизията не са  нищо друго освен празни приказки, шарлатания.

 

Този вид “астрология” НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ и точно затова сериозните професионалисти и експертите по астрология я наричат “вулгарна (просташка) астрология”.

 

От 26 години насам обаче вестниците, радиостанциите и телевизиите заливат всекидневно многострадалния българин с тази помия. На тяхната въдица се хващат и доста интелигентни люде...

 

Спомням си, че в едно предаване на БНР един прочут писател (вече покойник) се опита да ме постави на тясно, като ми зададе въпроса  “ребром”:

“Как да вярвам на астрологията, като отделните издания публикуват различни по съдържание хороскопи за един и същ ден?”

 

Така се разсмях, че щях да се задуша. Успоредно с това обаче се ужасих от факта, че писател на достолепна възраст с 10 книги зад гърба си може да разсъждава по такъв примитивен начин.

 

 По- късно размислих и осъзнах, че средностатистическият българин, държан от своите управници дълги години в невежество, не би могъл да мисли другояче. Пък и да се проумее цялата тази алабалистика около вулгарната астрология не е никак лесно. Необходими са доста задълбочени, специализирани познания.

 

Истината е всъщност много проста и затова е невидима дори за нашата интелигенция, която е всъщност полуинтелигенция от московско- ориенталски тип. Знайно е, че полуинтелигентът се стреми да мисли сложно, защото неговият девиз е един: “Защо да бъде просто, като може да бъде сложно”.

 

Астрологичните “прогнози” в медиите, почиващи най- често на програмни продукти, са нещо напълно лъжовно. Тези рубрики нямат нищо общо с древната научна дисциплина астрология.

 

 Веднага няколко допълнителни пояснения по въпроса. Човешката участ зависи от три главни фактора- влияние на околната среда, наследственост и космическо влияние. Астрологията се занимава с последния фактор. Тя, с други думи, изучава и анализира влиянието, което оказват планетите от Слънчевата система върху човека. НЕ ЗВЕЗДИТЕ, а планетите от Слънчевата система.

 

Защото още Йоханес Кеплер, който освен велик астроном е бил и забележителен астролог, го е казал много добре: “Вселената е изградена по един общ грандиозен план, а между микрокосмоса на човека и макрокосмоса на същата тази Вселена съществува пряка причинна връзка”. Системната теория, наложила се вече във всички научни дисциплини, потвърждава тези пророчески думи на Кеплер.

 

С помощта на изключително точни изчисления сериозният астролог изчислява положението на планетите в мига на раждането. В наши дни негов верен помощник в това отношение е вече компютърът.

 

От отделните планетарни конфигурации опитният астролог може да направи съвсем точни изводи за личността на своя клиент, за неговия здравословен статус, за неговите явни и скрити дарби и т. н.

 
Защото хилядолетните наблюдения и статистически сравнения на милиони хороскопи са довели до изкристализирането на един доста строен и недвусмислен тълкувателен канон. Друг е въпросът, че в България хората, които са запознати с този канон и могат да тълкуват хороскопи, се броят на пръсти.

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2015/11/30/%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/



 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190810
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575