Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.11.2015 06:01 - ВОПЛИТЕ НА БАБА ЮЛА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2015 06:08


                                 НЯКОЛКО НЕОБХОДИМИ ПОЯСНЕНИЯ

 

Според икономическата наука стандартът на живота се определя от две неща: реална собственост и потребление. В България читавите вишисти взимат вече над 1200 лева, които имат ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на 2400 евро. Веднага ще ви обясня защо това е така...

 

Неотдавна една изкукала блогерка, която се прослави в блогбегето с идиотските си постинги под творческия псевдоним баба Юла Лайномета, ни запозна с цените в Германия, които са направо ужасяващи.

 

Баба Юла Лайномета е онази дърта пача, която Гого Стоименов опъна изотзад и й разцепи цвайтера. А след това я зае@а. Би и дузпата. Плю и под опашката. И правилно- за какво му е този дърт вмирисан тюфлек?! Изпразнил Гого дисагите в кофата на баба Юла, направил си кефа и толкоз. Дъртият киликанзер Юла и до днес вие на умряло от болка, гняв и унижение.  


image

                                               Баба Юла на разходка в парка


Тази смахната дропла е чистачка в немска лудница, където печели жълти стотинки и цепи еврото на две
. Тъй като разполага с оскъдни средства, тя е много добре запозната с цените в Германия. Затова ще я цитирам дословно:

 

· Свинско (1000г): 12.69   лева   

· Бял хляб (500 г): 2.54   лева   

· Халба бира (ресторант, 0,33): 4.69   лева   

· Coca-Cola (ресторант, 0,33 л.): 3.91   лева   

· Недвижими имоти (цена на кв. м., апартамент в града): 5623.01   лева   

· Бензин (1л.): 3.13   лева   

· Постригване (мъжко): 37.69   лева   

· Дънки: 156.47   лева   

· Билет за кино: 17.6   лева   

· Nike обувки: 156.47   лева   

· Такси (стартова цена): 5.87   лева   

· Такси 1 км (пълна стойност): 3.32   лева   

· Билет за автобус  (едно пътуване): 4.69   лева   

· Цигари (1 кутия): 9.78   лева

 

Цените, както виждате, са от два до пет пъти по- високи от нашите. Мисля, че сега ви става ясно, защо българският лев има такава голяма покупателна сила. Защото у нас всичките тези стоки са много, ама много по- евтини! На това място бихте възразили, че заплащането в Германия е по- добро. Нищо подобно!

 

Баба Юла Лайномета лъже нагло като твърди, че пенсиите в Германия са над 1200 евро. Средната пенсия за мъжете е 1003 евро, а за жените- 610 евро. При такива цени тези пенсии са си едно нищо. Като и за миг не бива да забравяме, че повечето немци са принудени да плащат убийствени наеми. Как ще живее например една самотна пенсионерка с 610 евро, ако само наемът и е над 1000 евро?! Това обаче само между другото...

 

Най- добре платени в Германия са лекарите, които взимат  НЕТО около 2000 евро. Мнозина от тях  живеят обаче под наем, защото, както става ясно и от горния „ценоразпис“, едно добро жилище, струва в Германия над ПОЛОВИН МИЛИОН! Това е сума, която е непосилна и за най- добре платените немци.

 

И така, наемът за едно скромно двустайно жилище в Германия е поне 1000 евро. За приличен тристаен апартамент трябва да платите над 2000 евро наем.Така че в крайна сметка най- добре платените немци разплагат ЧИСТО с близо 1000 евро, които в най- добрия случай имат покупателната сила на 1000 лева.

 

Точно затова българските заплати са най- високите в ЕС! Затова и потреблението в България е три пъти по- високо от това в Германия! Огледайте се само: българските ресторантите и баровете са пълни до пръсване, докато в западна Европа те пустеят. И още нещо говори за нечуваното и невиждано благоденствие на българите: 70 % от тях са вече с наднормено тегло, защото ядат и пият на провала!

 

Освен това българите притежават три пъти повече реална собственост от немците. Само 30- 40 % от немците притежават собствени жилища, докато 92 % от българите разполагат с доста сериозна недвижима собственост.

 

Ето как стоят нещата в действителност. У нас има обаче все още хорица, които не могат или не искат да проумят това. Те, кой знае защо, слушат  отрепки като Балето и Юлето, които все се мъчат да ни убедят, че са хванали Господ за шлифера и живеят много охолно. Е, тя простотията не ходи по говедата...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstrp.net/blog




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191293
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575