Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.10.2015 06:20 - ИЗУМИТЕЛНАТА СИЛА НА ДУХА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
-18

Последна промяна: 17.10.2015 06:12


                                          ЗАГАДКАТА, НАРЕЧЕНА ТЕЛЕКИНЕЗА


image

 

Възможността да се въздейства върху предмети от материалния свят чрез силата на духа, се разглежда от парапсихологията като явлението телекинеза. Често се наблюдават такива феномени- преместване стрелката на компас “с поглед”, придвижване на предмети по масата, които нерядко се издигат дори във въздуха, огъване и деформация на метални изделия (най- често лъжички), гасене на свещ от разстояние и т. н.

Някои изследователи твърдят, че това въздействие се поражда като следствие от образуването на мощни физически полета. Регистрирано е, че при телекинезата се генерират силни импулсни полета с електромагнитен произход и акустични сигнали с продължителност от 0,1- 0,01с.

Други учени предполагат, че въздействието се постига благодарение на мисловно усилие (наречено психокинеза),  като при това мисълта се разглежда като нематериална субстанция, която оказва мощно влияние върху материални същности.

Най-вероятно към явлението телекинеза могат да се приложат и двете концепции, макар че изхождайки от това, че мисълта все пак е материална, следва да се говори за влияние на изцяло материални фактори върху материални предмети.

Само бъдещите експериментални изследвания ще помогнат да се разкрие напълно тайната на телекинезата. До тогава може само да се направи констатацията, че пси-енергия съществува и да се признае участието и в явлението телекинеза.

Досегашния практически опит позволява да се отиде дори малко по-далеч – да се разкрие механизмъа на въздействие върху неживите предмети и да се овладее телекинезата за всеобщото благо на човечеството.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201842
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575