Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.09.2015 06:05 - КАК ДА ПРОМЕНИМ СЪДБАТА СИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
-22

Последна промяна: 22.09.2015 06:17


                                                       ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР



                                 image


Знаете историята за чашата, която е наполовина пълна и наполовина празна
, нали? Всичко се свежда до гледната точка. Ако сте от хората, които виждат чашата наполовина пълна, значи сте от „групата на оптимистите“.

Само хората, които са усвоили оптимизма като начин на мислене, са тези, които се чувстват щастливи в по-голяма част от времето! Дори настройката, с която се събуждате сутрин, е изключително важна и определяща за това по какъв начин ще премине денят ви.

И най-малката промяна в нагласата и емоциите ви могат да направят един прекрасен ден лош. Ето защо е хубаво да не забравяте няколко важни мисли, с чиято помощ ще промените живота си към по-добро:

Всичко се случва с причина

В повечето случаи причината за вашите беди се състои в това, че вие действате глупаво и взимате неподходящи решения. Друг път лошите неща се случват без вие да имате вина за тях. Никога обаче не забравяйте, че всичко в живота се случва с причина, дори да ви трябва повече време, за да я осъзнаете. Освен това трудностите правят човек по-силен и борбен, което само по себе си е предпоставка за успехи.

Животът ви поднася само толкова, с колкото можете да се справите

Трудните ситуации няма да бъдат край за вас. Неприятният ден, седмица или месец няма да успеят да ви пречупят. Ако не вярвате в това – сетете се за някой от най-лошите моменти в живота си. Времевата дистанция сега ви дава право да отсъдите по-добре – всъщност нищо не е толкова лошо и пагубно, колкото ви е изглеждало, когато се е случвало.

Щастието е избор

Вместо да сте недоволни, че трябва да ставате рано за поредния работен ден, намерете нещо, за което да се зарадвате още в сутрешните часове. Красивият изгрев? Фактът, че сте здрави? Имате любим човек, който ви обича? Причините за щастие могат да бъдат милиони и вие със сигурност имате много такива. Просто се съсредоточете върху тях.


Нищо не е постоянно

Или казано по друг начин – промяната е единствената константа. Мъдрите хора са осъзнали, че нищо хубаво или нищо лошо няма да бъде вечно. Това, което трябва да овладеете вие, е умението да се радвате на хубавите неща в живота си и да успявате да преодолявате по-лесно трудностите. Нещата се променят. Хората се променят. Вашите нужди и желания се променят. Запомнете това.

 

Вие винаги имате последната дума

Има стотици възможни начини, по които може да протече животът ви. Вие сте тези, които избират какво да се случва. Вие избирате работата си, приятелите си, половинките си и хората, с които споделяте живота си. Разбира се, човек не може да контролира всичко, но има власт над много неща. Така че спрете да обвинявате времената, държавата или другите за лошия развой на живота си. Вашият живот е ваша работа, ваша е последната дума!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190277
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575