Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.05.2015 06:03 - НОВА И ВЕХТА БЪЛГАРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове:
-18

Последна промяна: 08.05.2015 06:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ПРЕБИВАВАНЕ В ДВА СВЯТА


                             image

 

В съвременния капиталистически свят с пълна сила важи формулата 20:80. Какво означава това?...

В една нормална капиталистическа държава 20 % от населението печели и разполага с 80 % от наличните средства. Остнаналите 80 % от населението трябва волю- неволю да се задоволява с оставащите 20 % от финансовия ресурс.

Днешна България е една напълно нормална капиталистическа държава и затова ситуацията у нас не е много по- различна. Ето и няколко статистически данни...

 

27 % от българите заявяват, че са много доволни от живота си. Това, не ще и дума, са хора преуспели, заможни и щастливи. Мнозина от тях натрупаха по честен и законен път милиони. Движа се в тези кръгове и виждам как млади, образовани и кадърни люде печелят добри пари и се наслаждават на живота. Повечето от тях живеят в комплекси от затворен тип, карат скъпи коли и обикалят света. Този тип хора населяват новата, свободна Република България.


image

 

Останалите 73 % от българите като че ли продължават да живеят в НРБ. Те не спират да се оплакват и да хленчат. Все са недоволни, нещастни, болни, онеправдани и угнетени. Повече от четвърт век тези хорица не могат да се пригодят към новите условия и да въведат ред в своето житие- битие.  Техните съветски часовници са спрели още през 90- те години на миналия век.


image

 

Тези люде визираше Бойко Борисов преди време, когато изрече паметните слова: „Който през последните 25 години не успя да си оправи живота, е чисто и просто неудачник.“

                                               

Напълно съм съгласен с него. Нещо повече, лично аз смятам и винаги ще смятам, че бедните са бедни, защото са прости. Или мързеливи. Или и двете, взети заедно. И тъй като България се населява предимно от некадърни простаци, тези неудачници никога няма да изчезнат. Те вечно ще се оплакват, хленчат и молят.

 

Работата е там обаче, че некадърниците ВИНАГИ търсят вината за техния провал ИЗВЪН себе си. На едни им е виновна държавата, която, видите ли, е ненормална. Тя не осигурявала нужните условия за бизнес, тя спъвала частната инициатива, тя толерирала само бивши кадри на БКП и ДС и т. н.


                                                   image

 

На другите им е виновно някакво „задкулисие“, което определяло правилата на играта и то така, че само определени избраници на същото това задкулисие да се замогват и преусяват.

 

Третата група пройдохи е най- простовата, смешна и жалка. Тези простаци са твърдо убедени, че злонамерени врачки и ходжи им правят магии. И точно това им пречи да се изявят и утвърдят!

 

Вместо да се вземат в ръце, да се образоват и да се заровят в работа, като по този начин преминат от долната категория в по- горната, много нашенци само хленчат и се оплакват. Като че ли това ще напълни портфейлите им. Капитализмът отваря пред хората много врати, но изглежда, че малцина се осмеляват да минат през тях...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 

 



Тагове:   лукс,   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199062
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575