Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.05.2015 05:40 - БЪЛГАРСКИЯТ ПЕЧАТ: ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
-13

Последна промяна: 06.05.2015 19:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ВЕСТНИКАРСКА ТЪПОТИЯ


 
Сърбите казват, че в българските вестници само датата е вярна. Да, ама не. Виждал съм с очите си вестник „Психо“ със сгрешена дата!

 

Бай Ганю Батков издава един парцал, който се нарича „Стандарт“. Стандарт за какво? За тъпотии, както изглежда. Вчера това издание излезе със зашеметяващото заглавие: „1000 лв. за медсестра? В Германия ги викат за 5 бона“.

 

Откъде и как са разбрали това драскачите? Те ни съобщават следното:

„Тези, които научат немски и бъдат наети като медицински сестри, започват от най-ниското ниво с нетна месечна заплата 2000-2600 евро, според здравното заведение, разказа медицинска сестра, която в момента посещава езикови курсове и смята да замине, щом вземе сертификата по немски.“

 

Демек, една жена в трамвая ми каза...  Не са си направили дори труда да попитат бай Гугъл. Той ни осведомява кратко и ясно, че Wдhrend eine Krankenschwester in Hamburg rund 2.500 Euro Brutto verdient, dьrfen sich Krankenschwestern in Mьnchen im Schnitt ьber 100 Euro mehr Bruttogehalt freuen

Накратко: БРУТНАТА работна заплата на една медицинска сестра в Германия е не повече от 2600 евро!



                      image

                                 Ангела Меркел като комсомолски секретар


Това е първата гнусна дезинформация. Втората дезинформация се състои във факта, че се премълчава нещо много, много важно. Съвсем по социалистически. Работата е там, че данъкът общ доход в Германия възлиза на цели 48,8%! Това означава, че нетната заплата на една сестра ще е някъде около 1300 евро. Няма да споменавам за допълнителните данъци, осигуровките и пр. Ще премина направо към третата дезиформация. И тя, според неписаните правила на социалистическата журналистика, почива върху премълчаване.

 

Мръсниците от „Стандарт“ не казват, че тази сестра ще трябва да плаща и наем за жилището си. А наемите в Германия са страшни. За едно двустайно жилище в споменатия Хамбург трябва да броите 1000 евро на месец! Същото, че и по- лошо е положението в Мюнхен.

 

На нашата сестричка ще и останат някакви си 300 евро при цени ДВА до ТРИ пъти ПО- ВИСОКИ от нашите! Да и това не съобщават изродите от „Стандарт“- покупателната сила на 1 евро възлиза на 30- 40 стотинки. А не на 1, 955 лева. Тези безмозъчни типове така и не разбраха, че междубанковият курс НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!


image

                                 Пищна немска софра за българска медсестра


Покупателната сила на тези 300 евро, с които ще разполагат нашите сестри в Германия, е равносилна в най- добрия случай на 300 лева. От една мизерия ще попаднат в още по- голяма, защото Германия е страната с най- тежки условия за работа на медицинските кадри. Там се работи поне 14 часа в денонощието и няма никакво допълнително възнаграждение. Да не говорим за езиковата бариера, за ксенофобията и шовинизма на немците, за тяхната арогантност...

 

Големият датски философ Киркегаард го е казал най- добре: „Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист.“ Съвременният български журналист е истинска отрепка, изрод и дегенерат. Той вече не плаче за сопа; той направо плаче за въже!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 

 

 

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190603
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575