Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.12.2014 07:11 - ХОРАРАНА АСТРОЛОГИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1753 Коментари: 0 Гласове:
-4

Последна промяна: 24.12.2014 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                         ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ



                   image

 

Всеки професионален астролог постоянно се сблъсква с директно зададени въпроси. Един от най-ефективните методи за отговор на тези въпроси е хорарната астрология.
Чрез нея могат да се дадат всъщност отговори на всички въпроси, свързани по един или друг начин с такива фундаментални проблеми като пари, работа, любов, семейство…

Хорарът се създава в момента, в който е зададен въпросът на астролога. Една хорарна звездна карта може да отговори на много повече въпроси, отколкото лаиците биха предположили.

Разликата:

Една от основните разлики между хорарната и наталната астрология е тази: планетите не се разглеждат като символи, а като буквални събития и герои в живота на питащия клиент. Способността да се прави хорарна карта и да се получи директна и задълбочена представа за живота на питащия, е умение, което се придобива само чрез пълно познание на астрологията. Немалка роля играе и натрупаният през годините опит.
Най-важното при тълкуването на хорара е умението да намираме подходящите планети и домове за различните типове въпроси. След като идентифицираме подходящата планета, наричана сигнификатор, ще можем да осъзнаем специфичните особености на индивида, ситуацията и ред други неща, които са свързани със зададения от него въпрос.
Сигнификаторът:

Човекът, които задава въпроса, се нарича питащ. Питащият винаги се обозначава от планетата, която изгрява на асцендента в момента, в който се задава въпросът. Освен асцендента, за описанието на питащия говорят и планетите в първи дом (ако има такива). Луната пък ни помага да осъзнаем ред обстоятелства, които са свързани с въпроса и питащия.


Човекът или ситуацията, за които иде реч, могат да бъдат описани от астрологичния дом, който отговаря на материята, за която става дума. Така например за кариерата съдим по втори, седми, девети и най-вече по десети дом. Трябва внимателно да се анализират планетите, които управляват съответния дом или са разположени в него.
Сигнификатор на въпроса е планетата, която е управител на дома, с който се свързва току-що зададеният от клиента (питащия) въпрос.

Луната пък е сигнификатор за цялостното положение. Тя може да помогне за описване на положението, обстоятелствата, може да ви помогне да видите движението на събитията и т.н.

Един произволен пример: клиентка ви пита дали между нея и съпруга и ще възникне конфликт.
Питащата ще бъде обозначена от планетата, която управлява асцендента. Ако той е във Везни, то сигнификаторът ще бъде Венера. Вие ще трябва да проверите позицията и състоянието на Венера в хорара и аспектите, които сключва тя. Трябва също така да прибавите като детайли планетите, които се намират в първи дом или имат някакъв аспект с Венера.

При зададения въпрос, Марс като управител на 7-ми дом (десцендента) се явява като сигнификатор на този за когото се пита. Разглежда се позицията на Марс и като детайли се прибавят аспектите му, както и други планети, които попадат в седми дом.

Движението на двата сигнификатора, помага много при откриването на търсеният отговор, а другите планети могат да бъдат използвани при тълкуването на детайлите. Много е важно да се следи позицията на Луната. Ние трябва да я включим като основен фактор при отговора на който и да било въпрос, поставен от клиента.
В хорарната астрология не бива да се разчита на неща като интуиция, гадаене, асоциации. Нещата не бива да се пречупват през призмата на астролога. Трябва преди всичко и най-вече да се дефинира и обясни сигнификаторът. Така и само така можем да отговорим на конкретен въпрос, зададен от конкретен клиент.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202171
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575