Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.09.2014 18:14 - ГАДОСТ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
-3

Последна промяна: 26.09.2014 18:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                          БЛАГОДЕТЕЛИ

Казано е:

"Не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците ...Ти, когато даряваш, лявата ти ръка да не знае какво прави дясната; дарявай скришом и твоят Отец; който всичко вижда; ще ти въздаде наяве" (Евангелие от Матея).

 

Това е записано в Светото писание, но нашенските дарители и благодетели нехаят за подобни неща. Те вършат точно обратното: всеки, който в България се захваща с някава благотворителна дейност, бърза да ореве орталъка, че той е един много, ама много добър човек.


                                                       image


Това, разбира се, е отвратително. Особено гаден беше случаят с Елена Костова и нейната фондация „Бъдеще за България“.  Още през 2000 година в-к „Капитал“ помести материал, в който се твърдеше следното:

„Границата между еротиката и порнографията е някъде около 10 сантиметра отклонение на обектива. Разликата между необходимото обяснение и медийното натрапничество е някъде около 10 интервюта с изместен център на проблема. Едва ли има нормален човек, на когото вече да не му става лошо от шума около "Бъдеще за България", Драгалевци и християнската ширпотреба. Формулата безвкусни медии, поизветрял обществен морал и административна наглост върху лична драма дава едно: аман от фондацията на премиерската съпруга.“

И още:

„Безкористността в благотворителните жестове винаги може да е под съмнение. В България - съвсем, защото пари за чиста благотворителност няма.“

 

Заради безбройните си далавери Костова беше изправена пред съда, щом съпругът и падна от власт. Знайно е обаче, че българският съд е една от най- корумпираните институции в страната и затова „благодетелката“ успя да се измъкне суха от водата...

 
                                                   image

                                              Елена Костова на подсъдимата скамейка

 

В наши дни още по- гаден и долнопробен е шумът, който се вдига около фондацията „Българска памет“. Неин главатар е „радетелят на българщината“ д- р Милен Врабевски. Той неспирно се бие в гърдите, че е удостоен с Гражданската награда на ЕС, а истината е, че от 2008 г. насам Гражданската награда на ЕП се присъжда на произволни граждани и организации, които са допринесли с нещичко за насърчаване на по-доброто взаимно разбиране и интеграция между гражданите на ЕС. И толкоз.

Врабевски е особено смешен, а и жалък, когато показва наляво и надясно снимка, на която е заснет до бившия американски президент Бил Клинтън. Още по смехотворни са разказите за неговия „благороден“ произход. Според лакърдиите на д-р Врабевски, един от прадедите му, богат за времето си чорбаджия, бил приятел на Левски. Докторът твърди, че Апостола често се е укривал в къщата на родата му в Тетевен. Години по-късно там уж бил намерен и дневникът на Дякона.

"През целия си живот прапрадядо ми целенасочено е дарявал средства за освобождаването на България, за изграждането на училища, за съхраняването на културата", разказва лекарят. По майчина линия пък в рода му имало и опълченец, който умрял на фронтовата линия. Тези приказки напомнят за нещо познато: „Похвали ме усто, защото освен теб няма кой друг да ме похвали.“

"Всичко това се е натрупало като семейна история - отбелязва д-р Врабевски. - Вкъщи винаги се е говорело, че възрожденският дух трябва да се съхранява. Българщината съществува не заради държавниците, а въпреки тях. Всеки трябва да помага със собствени сили за оцеляването на нацията."

И още:

"Много добри приятели сме с Божидар Димитров. Спонсорирам обновяването на църкви и манастири. Заедно с ДЗИ Банк се погрижихме и за Военното гробище в Ново село, Македония", разказва лекарят. Като се позамисли човек, неминуемо стига до извода, че докторчето разтяга локуми, надува сапунени мехури и в крайна сметка прелива от пусто в празно.

Врабевски, който винаги и навсякъде говори единствено и само за себе си, твърди, че си има приорити. Те били борбата с демографската криза, възстановяване единството на българската диаспора, оставане на младите хора в родината и развитие на позитивното отношение към културно-историческото ни наследство и гордост от него. Всичко това звучи като гигантско упражнение по пустословие.

Как ще се бори Врабевски с демографската криза? Ще ходи от къща на къща и ще оножда и опложда българките ли? Вятър и мъгла! Щуротиите на Пенчо Кубадински, ама на нов глас.

 

                                                 image

                                                            Пенчо Кубадински- младши

 

Как ще задържи младите хора в България?... Като им даде европейски или американски заплати ли?! Това очевидно е поредната му идиотщина.

Глупостта с диаспората звучи още по- нелепо. Тези упражнения по пустословие привлякоха вниманието ми и аз се заслушах по- внимателно в изявленията му. С почуда установих, че този крайно съмнителен субект говори страшни, страховити глупости. В едно свое интервю Врабевски заяви гръмогласно, че прави инвестиции заради самите инвестиции! Как ви звучи това? Аз лично не съм чувал по- голяма идиотщина от тази.

Реших да се срещна с тази нашенска майка Тереза. Оказа се, че той е неоткривеаем. За простосмъртните, разбира се. Телефонът му беше непрекъснато зает. Изпратих му и- мейл, в който му пишех, че съм склонен да направя дарение. И стана тя една- майко мила!...

Този синковец се опита да ме вкара в обяснителен режим, като непрекъснато ми пращаше мейли, в които ме РАЗПИТВАШЕ, какво смятам да му даря!

Отговорих му, че най- удачно е да обсъдим този въпрос при лична среща, но той продължи с разпита си по Интернет. Искаше, представете си, да му обясни с и- мейли за какво ще говорим, ако благоволи да ме приеме! Като че ли това не беше повече от ясно. Упорито се правеше на велик и не даваше и дума да се издума за една кратка среща. Като че ли исках аудиенция при папата, а не среща с някакво пършиво докторче!

За мен това не е само липса на възпитание и обноски. За мен това е поведение на простак, самовлюбен манияк и прононсиран идиот. Представете си само ситуацията: готов си да му дадеш ПАРИ, а той дори не иска да се срещне с теб! Смята може би,  че хората са длъжни да даряват ПАРИ на всеки креслив самозванец, без дори да го познават, без дори да са се срещали с него!

Израснал съм между лекари и от личен опит знам, че те са най- глупавите и невъзпитани хора на този свят. Така де, трябва да си доста глупав за да следваш 10 години, като много добре знаеш, че след това цял живот ще се ровиш в лайната и то срещу жълти стотинки...

Въпреки това простотията и простащината на Врабевски ме смаяха. То бива, бива, ама чак толкова не бива! Такова едно поведение намирисва. Меко казано. Ако трябва да бъда честен, ще кажа, че на мен лично цялата прехвалена дейност на Враабевски понамирисва. Ама май не намирисва, ами направо вони...

Неотдавна подслушах без да искам разговор между две възрастни жени в рейса:

-          Мине, не мине, Миче, и ми звънят на вратата. И все едно повтарят- от фондация били, за болни деца пари събирали...

-          Слушай, ко шъ ти кажа... Секи, който се занимава с благотворителност, е мръсник и мошеник!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 



Тагове:   мошеници,   простаци,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202961
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575