Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.07.2014 04:46 - ГЛАВНИЯТ ЗАПОДОЗРЯН
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
-3



                                  ОТКРИХА ПРИЧИНИТЕЛ НА РАКА

 

Трите бича на съвременността – рак, диабет и безплодие – са най-опасните болести на столетието. Всички те обаче и още куп по-дребни заболявания си имат причина и учените най-после я разгадаха. Тази причина е под носа ни, намира се навсякъде, живее под нашия покрив, но никой не е предполагал, че именно това ще е причина за тежките заболявания.

 

Става дума за пластмасата. Забързаният ни живот ни кара да живеем на по-бързи обороти. Ние нямаме време да пием кафе и чай и да ядем в парцеланови съдове. Всичките ни продукти са опаковани в пластмаса, водата ни – и тя е в пластмасови бутилки.


Пластмасата съдържа особено опасния химикала Бисфенол А и се употребява от средата на миналия век. Това учудващо съвпада с бума на болестите рак, диабет и безплодие. Бисфенол А е петролен дериват, който непрекъснато се натрупва в организма именно чрез опаковките на храните, пластмасовите чаши, бутилки и съдове.


Най-опасно е съчетанието между пластмаса и притопляне или готвене в пластмасови съдове, тъй като тогава Бисфенол А се съединява с храната.


Освен в пластмасата, Бисфенол А се съдържа също така и в покритието на металните консерви и на алуминиевите съдове. Химикалът преминава в храната, особено ако повърхността на покритието е повредена, както и при многократна употреба на пластмасови бутилки.


Бисвенол А действа на организма като имитира ефекта от женския хормон естроген. Химикалът е един от многото, които могат да имат потенциал да взаимодействат с ендокринните разрушители.


Учените са открили, че бисфенол А може да увеличи риска от рак и може да бъде основната причина за появата на страшната болест през последните 50 години.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199796
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575