Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.04.2014 04:43 - ОТНОВО ЗА НАШЕНСКАТА ИДИОТИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2166 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.04.2014 04:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                 БЕЗСМИСЛЕНИ МЪКИ И СТРАДАНИЯ     



                         image

                                        

За отмяна на лятното часове време в България се обявиха отново енергетици, психолози и представители на академичната общност.

Те се обединиха около тезата, че икономическите ползи от преместването на стрелките с един час напред през март, са минимални, особено съпоставени с негативното влияние върху човешкото здраве.

„Печалбата“ от тази идиотщина е 54 стотинки на глава от населението! О, Боже!

Според енергийни експерти потребителите на електрическа енергия за битови нужди използват количество електрическа енергия, което зависи от качеството на живот, а не от системата на лятното часово време, като изключение прави осветлението. Стопанските нужди и разходите за външно /улично/ осветление също не зависят от лятното часово време. Незначителни разходи за електроенергия има при работния процес от 9.00 до 18.00 ч.

Въвеждането на лятно часово време спомага за реализиране на незначителни икономии на електрическа енергия. Това съобщи доц. Радослав Кючюков от Русенски университет "Ангел Кънчев" на съвещание по темата, организирано от Научно-техническия съюз в София.

Хората все повече осъзнават недостатъците от въвеждането на лятното часово време, мярката отдавна е загубила своето значение, смята Ани Алашка от Българската стопанска камара. По изчисления на ЕСО пестенето на електрическа енергия през периода март - октомври е 23 милиона киловатчаса или, както вече отбелязах, 54 стотинки на човек! Въпрос на национално решение е отмяната на това време, допълни Алашка.

Дискусията в обществото за плюсовете и минусите от въвеждането на лятно часово време не е особено активна, но проблемът е сериозен, счита освен това Ани Алашка от Българската стопанска камара. Тя следи от години общественото мнение по тази тема и организира Фейсбук групи в защита на тезата за отмяна на лятното часово време.
По нейни думи, хората все по-активно започват да оценяват недостатъците, но медийният и особено - политическият интерес, не съответства на важността на темата.

По данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за периода, в който действа лятното часово време - от март до октомври, се спестяват 23 млн. киловат часа електроенергия. Разделено на броя на българските граждани, това прави по 54 стотинки на човек годишно!

От другата страна на везната тежат редица вреди за здравето. Промяната води според Десислава Илиева - психолог от БЧК, до дисбаланс, отпадналост, дезорганизираност и в крайна сметка до сърдечно-съдови проблеми, инфаркти, инсулти и др. заболявания.

„Няма психотерапевт, психолог или психиатър в света, който да застане зад подобна изкуствена промяна на биологичния часовник на човека", категорична е Илиева.

Идеята на конференцията е да се оформи предложение, което да се изпрати на Министерски съвет, за да може да се погледне сериозно на проблема, да се направят нужните изследвания и евентуално да се мисли за отмяна на лятното часово време.

За сведение: в Япония, Китай и още в 153 държави (!) не се прилага лятното часово време! В Русия е отменено през 2010 година. То не се приема и от религиозните общности.

Дотук добре… Обаче! Българските политици са само едни долнопробни гамени, мръсници и далавераджии, които пет пари не дават за своите избиратели и тяхното здраве. Точно затова ние трябва да оказваме непрекъснат, систематичен натиск върху тях, за да бъде отменена веднъж завинаги тази идиотщина!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201423
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575