Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.02.2014 05:24 - ОТЯВЛЕНИ ИДИОТИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
-7

Последна промяна: 22.02.2014 05:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                          ТЪПАНАРИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ


                                                         image

 

Наскоро публикувах материал за жалките немски пенсии. Намериха се идиоти, които „оборваха“ изброените от мен факти, които всеки може да открие в официалните немски статистики. Един кретен дори твърдеше, че моята публикация била проява на лош вкус, защото немските пенсионери пътували по целия свят и т. н.


image


През последните години летувах в Испания и Италия. С ръка на сърцето мога да заявя, че там нямаше НИТО ЕДИН немски пенсионер. Немски пенсионери отдавна няма и по нашите курорти. Нещата много, ама много се промениха. Докато немските пенсионери се чудят как да свържат двата края, нашите зпочнаха все повече да пътуват. Време им беше, пък им се и полага! Ето някои данни от нашите статистики:

„За последното тримесечие на 2013 година най-висок относителен дял, 20% от българските граждани над 65 години, са пътували в чужбина. 88% от младите, от 15 до 24 години, са избирали български дестинации, сочат данните на Националния статистически институт за последното тримесечие на 2013 г.


                               image
 

Цифрите се дължат най-вероятно на факта, че възрастните имат повече свободно време и могат да си позволят да харчат от натрупани спестявания например. При младите покупателната възможност е по-ниска, голяма част от тях все още разчитат на родителите си за финансово осигуряване, което ограничава възможностите им да пътуват извън страната.

Пътуванията в страната са намалели с 3.8% в сравнение със същия период на 2012 година, докато пътуващите в чужбина са се увеличили с 16.3%.“

Туй то! Точка! Толкоз!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199512
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575