Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.01.2014 06:32 - МИЛЕЙДИ ИЛИ ИДИОТКА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1602 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 22.01.2018 10:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                    РОДИШ ЛИ СЕ ТЪПУНГЕР, УМИРАШ СИ ТЪПУНГЕР



                                                             image

 

Една застаряла и изкукуригала дропла от ден на ден ни сервира все по- големи идиотщини в блога. Мъчи се, добичето, да ни прави на идиоти. Наскоро тази малоумница ни „осведоми“, че в Германия, където тя слугува, човек може да си купи къща със 600 кв. метра обитаема площ само за 300 000 евро. Попитайте по този повод бай Гугъл и той ще ви каже следото:

 

„Neubauwohnungen sind das Exklusivste auf dem Markt fьr Eigentumswohnungen. Dementsprechend fallen die Preise aus. Ganz oben steht einmal mehr Mьnchen: Fьr eine neue Wohnung muss man dort im Schnitt 3800 Euro pro Quadratmeter hinblдttern. Berlin- 3030 Euro...“

 

Ще ви преведа дословно тези сведения на немската осведомителна агенция „Фокус“:

 

„Новопостроените жилища са най- екслузивното нещо на пазара. Подобаващи са и цените. На първо място в класацията е Мюнхен; за едно жилище тук трябва да платите 3800 евро за квадратен метър. В Берлин квадратният метър струва 3030 евро…”

 

Какво излиза? Излиза, че с 300 00 евро можеш да закупиш криво- ляво само едно по- прилично жилище! А каква е цената на къщите?... В сайта за недвижима собственост http://www.immobiliensuche.t-online.de се предлага къща със 300 кв. м. обитаема площ в центъра на Берлин за цели 1 490 000 Евро! В по- крайните квартали нещата не са по- различни. В квартала Шпандау къща с 440 кв. метра обитаема площ струва повече от милион и половина. Една къща от 600 кв. метра би трябвало да струва не 300 хиляди, а поне 3 МИЛИОНА евро!


                                                            image

 

Ето затова САМО 45 % от немците имат собствени жилища. Докато в „бедна“ България 95 % от населението притежава собствено жилище. Жилище, че и вила! Мнозина имат вече гори, ниви, лозя... А немецът няма нищо. Нищичко!

 

Чудя се на нашата малоумница, с кой акъл ни пробутва глуповатите си лъжи. Тя не пропуска освен това да ни „осведоми“, че даскалите в Германия получавали 4000 евро. Така е- лекарите и учителите са най- добре платени в Германия. Но!... Нашата дропла е забравила да спомене, че 4000 евро е БРУТНАТА работна заплата на лекарите и учителите. Данъкът общ доход в Германия възлиза обаче на... цели 49, 6 %!

 

Съзнавате ли какво означава това? Това означава, че швабите половин месец бачкат ангария. Те цели 2 седмици са на „съботник“! Да се върнем към немския даскал. След като му удържат данъка той взима чисто около 2000 евро. Чисто ли казах? Ама нали същият този даскал няма жилище! Да, той живее под наем и плаща за двустайното си апартаментче около 1000 евро месечен наем. Остават му за харчене 1000 евро.

 

Тъй като цените на ВСИЧКИ стоки в Германия са 2- 3 пъти по- високи от нашите, тези пари имат покупателните възможности на по- малко от 1000 лева. Да де, ама и у нас заплатите на даскалите са вече над 950 лева. Само дето българският учител не е прошляк като немския. Нашенецът има собствено жилище!

 

Условията за живот в Германия в никакъв случай не са добри. Мъчителни са не само лошото време, отвратителната храна и крайно неприятните хора. Животът в Германия по правило е напрегнат, тежък, тягостен и скучен. Знам това от личен опит, защото ми се наложи да прекарам цели 7 години в тази страна.


                                        image

 

РЕАЛНИТЕ заплати са всъщност доста ниски, цените са безбожно, безобразно високи... Германия се „радва“ всъщност на най- високите цени в ЕС. Така ще е, защото глуповатите германци от години плащат дълговете на мързеливите гърци, испанци, италианци, португалци и ирландци. За да не съм голословен, ще приведа и факти. Запознайте се с няколко данни на немския статистически институт (Statistisches Bundesamt):

  • В Германия всяко четвърто дете расте ПОД границата на бедността.
  • 800 000 немци се изхранват в кухните за бедни.
  • Над  500 000 нямат изобщо банкови сметки, за кредитни и дебитни карти да не говорим.
  • Над 10 милиона трудещи се немци имат БРУТЕН доход от 834 €.
  • Повече от 50% трудещи се имат БРУТЕН годишен доход от 23.000 €. Това са по- малко 1.251 € месечно (бруто).
  • Според пенсионната служба немските пенсионери получават средна пенсия от  477 € .
  • Близо 2 милиона немци със свободни професии живеят под границата на бедността.
  • Над 30%  от адвокатите, архитектите и журналистите живеят с по- малко от 1.250 € на месец.
  • Най- ниската работна заплата е паднала от 1995 до 2008 с цели 14%.
  • 7, 3 милиона немци са затънали в дългове
  • В Германия има близо 3 000 000 безработни.

 

Пък в България стана истинско чудо! БНБ ни осведоми наскоро, че през миналата година депозитите на бизнеса и домакинствата са скочили с 8.7%, достигайки 56.8 милиарда лева! Това са 71.5% от брутния вътрешен продукт на страната. Влоговете на домакинствата възлизат на 37.7 млрд. лв, като ръстът им се ускорява до 9.3% на годишна база през декември 2013 година! България днес е една процъфтяваща страна, която никога, никога не е била по- добре!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3203211
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575