Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.01.2014 04:53 - ТЪПИЗМИ | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 16.01.2014 01:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                БЕЗГРАНИЧНА ПРОСТОТИЯ


                                                  image


Интелектуалната и нравствена деградация са характерни за съвременния свят. Простотията се шири най- вече в медиите, защото в наши дни с журналистика се занимават само прононсирани простаци. Същите тези простаци така и не разбраха, че астрологичните рубрики в техните издания НЯМАТ НИЩО ОБЩО с астрологията. Тези публикации НЕ СА ХОРОСКОПИ, а астрологични рубрики. Те са просто шоу бизнес и нищо повече. Хороскопът, ИСТИНСКИЯТ хороскоп ВИНАГИ е индивидуален, личен!


                                       image


Няма такова нещо като групова астрология! Не може в един и същи ден на стотици хиляди хора да им се случат едни и същи неща. Това е ясно на всеки средно интелигентен човек, но не и на журналиста, който, според Киркегаард, е най- ниската точка на човешкото падение. Запознайте се с поредната идиотщина на няколко английски журналисти:

„Може да смятате, че астрологията е напълно безвредно забавление, но не всичко е така, както изглежда. Според ново изследване хороскопите могат да се отразят лошо на човек. Изглежда хората, които ежедневно четат своите хороскопи, са по-застрашени от импулсивно поведение, когато е налице негативно „предсказание“. Това е така, защото четенето на отрицателна информация прави човек по-податлив на изкушението, показва проучването.


                                                   image


Изследването, публикувано в списание Consumer Research, установи, че тези, които вярват, че могат да променят своята съдба, прибягват до хаотично взимане на решения, когато видят лоша новина в хороскопа си. От доста време се смяташе, че астрологическите прогнози могат да подобрят настроението на човек и да го насърчат към безкористни дейности.

В противоречие с това твърдение обаче учени от Университета на Южна Каролина и Университета Джонс Хопкинс в Балтимор установиха, че хороскопите всъщност са вредни за хората и имат точно обратния ефект. „Според конвенционалната мъдрост хората с негативна астрологическа прогноза трябва да се опитат да направят нещо добро, за да подобрят своята съдба“, смятат авторите на проучването.


                                                    image


Изненадващо обаче хората реагират различно и започват да действат по-импулсивно. Изследователите установили, че тези, които вярват, че имат предопределена съдба, показват малка промяна при вземането на решения и остават фокусирани върху ежедневните си действия.

Скорошно изследване от ноември тази година показва, че 37% от хората четат своите хороскопи преди да вземат важно решение. Също така жените са тези, които по-често се интересуват от своята астрологическа прогноза, отколкото мъжете. Мадона също е споделяла, че е запален привърженик на хороскопите, след като се е консултирала преди да осинови своята дъщеря Мърси, пише вестник Telegraph.“

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3197852
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575