Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.10.2013 01:06 - ГОЛЯМАТА СЕНЗАЦИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2013 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                         РИМЕЙК ИЛИ...


                           image


Преди 30 години едно от седмичните издания на Ню Йорк, специализирано в отразяването на загадъчни инциденти, излеза със сензационно заглавие: "На изоставената база на ВВС в Монтоук продължава експериментът Филаделфия, който започна през 1943 г. с разрушителя "Елдридж ".


Скоро на тази тема излезли още няколко публикации, дори от доста уважавани издания. Даже и "Ню Йорк Таймс" помества бележка за това, че командването на Военноморските изследвания никога не е прекратявало тайния проект "Дъга", а най-новите експерименти са взели напълно нова посока - електронното "облъчване на мозъка" и програмирани ефекти върху съзнанието на човек.


Експериментът Филаделфия

 

На североизточното крайбрежие на Лонг Айлънд в Ню Йорк се намира област Монтоук, известнa на повечето жители с живописната си природа и крайбрежния фар. Някога това е бил малък град , заобиколен от рибарски селища, но мегаполиса отдавна достигна до него със своите комуникации, превръщайки го в крайградско курортно селище.


На северозападния край на острова, зад недействащото фериботно трасе има останки от стара крепост - отбранителни валове от времената на Войната за независимост. Нататък са разположени казарми и хангари на бившата база на военновъздушните сили.


В юлска бурна нощ през 1983 г. в близост до Moнтоукската ВВС база имало голяма експлозия в местната електроцентрала, отразила се на цялата област. След няколко дни местните жители прочели във вестниците, че "тайните физици", провеждащи някакви експерименти с хеликоптер на Moнтоукския вертолетен полигон , успели да направят "подпространствен преход" в 1943 година. Скоро курортното градче се изпълнило с тълпи от репортери, очакващи с нетърпение появата на "скитащия в сложните коридори на пространството и времето" разрушител "Елдридж", който изчезнал в пристанището на Филаделфия.


Последвалите публикации с най-различни предположения били последната капка за управлението на "свръхсекретния проект". В един прекрасен ден на територията на бившата база била свикана открита пресконференция, на която няколко цивилни, но с военно влияние "радиоинженери", както те се представили, разказали за своите цели и задачи.


От техните сложни обяснения следвало, че някакъв фонд предоставил безвъзмездни средства за съвместни научни изследвания с военноморските сили на САЩ на горните слоеве на атмосферата . И, разбира се, ръководството на изследователския център се извинява за изгорялата от мълния подстанция, въпреки че, най-общо казано, това е само следствие от развилнялата се стихия.


Moнтоукският полигон


Според различни източници, изпълнението на "Феникс" започва през 1948 година и продължава до 1967 година. Когато проектът е завършен, окончателният доклад е изпратен в Конгреса на САЩ. В този дълъг документ се посочва, че човешкото съзнание е изложено на електромагнитно излъчване и по принцип, това явление може да има важно значение за отбраната. Подобно изявление доста озадачило повечето конгресмени, и след кратка консултация с експерти, бе взето решение да се откажат от по-нататъшни изследвания.


Тогава при търсенето на средства ръководството на проекта се обръща към Defense Advanced Research Projects Agency - DARPA . Това е строго секретна проектна организация, а както предполага нейното име, отговаря за развитието на нови военни технологии, осигуряващи превъзходство на американската армия. Призивите на участниците във "Феникс" за продължение на работата с цел изпреварване на други страни в развитието на средствата за радиовълново въздействие върху човешкия мозък са напълно одобрени от отговорния персонал на DARPA, провели експертиза на проекта.


Така "Феникс" е получил силна финансова база, уж за да се преодолее пропастта между основните неврофизиологични изследвания и прилагането им във военната сфера. Така започва изпълнението на проекта "Феникс 2", който в пресата често се нарича "Rainbow Phoenix", или просто Moнтоукски проект.


Загадката д-р Биелек


През 80-те години проектът "Rainbow Phoenix" отново е на ръба на закриването. Проблемът е, че субсидията на DARPA е приключила и американската агенция за национална сигурност спира финансирането на проекта, след като е получила нелоши образци на портативни микровълнови излъчватели. Смята се, че най-известният "практичен показател" на монтоукските експерименти е разработването на миниатюрни преносими генератори на микровълнова радиация. Това ново оръжие на "тайнствеността" нацяло не оставя следи, като причинява сериозно неразположение със загуба на съзнание и сърдечни пристъпи и дори смърт. Допълнителната разработка на тези знаменити "случаи на смърт" се проведе някъде в недрата на свръхзасекретена организация.


В Пентагона се появил конкурентния проект HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), програма за изследвана на йоносферата при висока честота на въздействието. И след това значителни ресурси са отделени за развитието на "импулсните електронни оръжия ", които са били успешно тествани в Югославия, Ирак и Афганистан.


Последният опит по някакъв начин да бъдат привлечени потенциални спонсори и клиенти става със "случайно изтичане на информация" чрез някой си Ал Биелек, един от авторите на спорната книга " Експериментът Филаделфия и други НЛО мистерии". Напълно непознат на научната общност, "д-р Биелек" твърди, че е участвал в разработването на "Rainbow Phoenix" и много следващи "дъщерни програми". Но той не може да даде разумно обяснение за странното поведение на морските и сухоземни животни, понякога претърпяващи много необичайна мутация.


Може да си припомним, че в близост до Лонг Айлънд бяха отбелязвали веднъж масова смъртност на диви и домашни животни. Това се случило през първото десетилетие на ХХ век, когато видният американски изобретател Никола Тесла (от сръбски произход) проведе поредица от експерименти върху своя етерен резонатор.


Това мистериозно устройство, което понякога наричали "лъчево оръжие на Тесла" е разположено на известната кула Ворденклиф. Местните хора много бързо сравнили периодите на работен режим на кулата, покрита с огнени гирлянди от статично електричество и странното поведение на техните домашни любимци. Котки, кучета, коне и крави били обхващани от пристъпи на внезапна лудост
.


Животните губели ориентация, падали и се търкаляли по земята. Тогава околните болници се препълват с хипертоници и болни от сърце. Всичко това в немалка степен допринесло, въпреки бурните протести на Тесла, за прекратяване на опитите и демонтиране на цялото оборудване, включително кулата на ефирния резонатор през 1917 година.


Изглежда, че нещо подобно станало и в Монтоук. В крайна сметка, събраните от журналисти данни показват, че американските военни не само са провели изследване на въздействието на микровълновото излъчване върху човешкия мозък. Освен това като Тесла, са се опитали да извършат облъчване на безлюден район и океана. В случая те внимателно проследили реакцията на представители на сухоземната и водната фауна.


Безславен край


Значителна роля в скандалния край на така и не успелия да се възроди "Феникс" изиграли и авторитетни екологични организации. След три последователни масови засядания на китообразни до плажовете и плитчините започнали демонстрациите на "зелените" срещу Moнтоукския полигон . Това привлякло сериозно внимание на американските медии, които със своите публикации в крайна сметка разсеяли ореола на тайнственост над опитите за съживяване на "лъчевото оръжие на Тесла".


Дали това са били последни експерименти по микровълновите въздействия върху хората и животните? Не, разбира се! В това са абсолютно сигурни всички, които по някакъв начин са имали контакт с проекта "Феникс". Разбира се, някъде понастоящем се провеждат нови експерименти, за да се намерят нови начини чрез радиовълни да се порази живата сила на противника


Изведнъж изникнаха и "хуманни" методи за справяне с демонстрантите чрез тяхното облъчване с малки преносими магнетрони. Това оръжие причинява силна болка, шок, дори има цинично име - "крещи или се измитай".

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

  




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190158
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575