Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.10.2013 05:07 - IN VINO VERITAS
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.10.2013 05:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                               ЗА ПОЛЗАТА ОТ АЛКОХОЛА


image


Съединение в червеното вино може да се окаже най-новото оръжие в борбата срещу рака, съобщават английските медии, позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Специалисти от университета на Лестър са открили как да доставят в тялото биологично активни дози от съединението ресвератрол, извлечено от семките и ципата на гроздето. Учените са показали как ресвератролът може да бъде вкаран в клетките и да остане активен като противораково средство дори след като е метаболизиран в съединения, известни като ресвератрол сулфати.


В действителност авторите на проучването са установили, че ресвератролът може да е още по-ефективен след получаването му от метаболитни сулфати, тъй като постигнатите концентрации са по-високи.


Постижението открива пътя към нови методи на лечение, базирани върху употребата на здравословни химикали за защита от редица хронични заболявания.


Предишни проучвания също са показали, че ресвератролът може да осигури защита срещу различни видове рак, както и срещу сърдечносъдови заболявания. Учените вярват, че съединението има защитен ефект и срещу диабет и болестта на Алцхаймер, както и че е от полза за удължаване на продължителността
на живота.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190232
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575