Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.09.2013 04:52 - ВИЖ ТИ...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.09.2013 04:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО


                                      image

 

Срещах се често с професор Славов (лека му пръст), защото общуването с него истински ме обогатяваше. Пък и той беше много приятен и духовит събеседник.

Наскоро открих в Интернет негово интервю, което не бях забелязал преди. Макар и дадено преди години, то е толкова актуално, че днес искам да го предложа на вашето внимание…

 

- Вие сте написал над 20 книги, една от които за вицове – "Златната решетка". В нея герой е Тодор Живков – защо точно той?

- Изборът не е мой, а на Тодор Цонев, който беше невероятен карикатурист. Той тайно рисуваше Тодор Живков, заради което е бил арестуван, дори са му инсценирали опит за бягство към Турция, но в последния момент са го спасили.
Искали са да го разстрелят.

По-късно ние станахме много добри приятели и той ми е разказвал за тези неща. По повод Тато сме си говорили, че винаги, когато има един главен, около него се намират хора, а самият той е бил като марионетка. В продължение на 30 години Тодор е направил 1000 карикатури, които конфискуват, били са крити в подземията на ДС. Накрая, когато го освободили, му върнали всички карикатури, с изключение на една – тази на Тодор Живков!

- А имало ли е последствия върху вас заради това? Споменахте вашия приятел – художника Тодор Цонев, върху който е имало нелеки последствия заради карикатурите, включително арест.

- Не, не съм бил нападан никога заради вицовете.

- Интересно ми е какво мислите за това, което се случва напоследък в държавата ни – постоянно се говори за Алексей Петров, а вие преди години пишете за мутризация на културата, на държавата…

- Това е последица от комунизма! Това е социоспин – фраза, която сам съм въвел и ще опиша подробно в мемоарите си. Това е дълбоко и необратимо заболяване на имунната система на една нация. Ние нямаме филтър, не можем да се предпазим. Сега всички са стъписани. Така беше по времето на Доган, който си позволява абсолютно всичко. Цяла България трепереше, не можеше и дума да се каже против Доган и накрая той се и изгаври! Сега след Доган идва този – Алексей Петров, и какво се оказва – едно зловещо ченге. Той не е кой знае какъв, просто е коварен, но системата му позволява. И с целия този потрес се оказва, че ние не можем да се покажем с нищо пред света.

- А какво мислите за телевизионните програми днес? За БНТ, за водещите…

- факт е, че досега нито един водещ не ме е спечелил, без да имам претенциите да бъда експерт или да водя статистика. Това е една интуитивна моя оценка. Струва ми се, че в b-TV правят някакви опити с тази "Пълна лудница", в която има находки, може би защото актьорите са добри. Най-яловата и най-кошмарната, това е Националната телевизия! Нейна емблема е директорката й – невероятно сух човек – Уляна Пръмова. Тя е едно измислено по чисто партийна линия явление, фаворитката на Георги Първанов. И тя, и Първанов са хората, които са синоним на суха, безлична посредственост! Такава е и телевизията – скучна.

- Проф. Юлиан Вучков се изказва остро и критично за почти всички телевизионери. както и за по-голямата част от политическия ни елит…

- С него сме близки приятели. Юлиан е до голяма степен екстремен тип, такъв му е манталитетът, разбирам го, когато критикува…

Юлиан понякога изпада в нарцисизъм, но в много случаи неговите експлозии са предизвикани от това, че насреща му има едно такова масивно тъпоумие, към което той е невъзможно да остане равнодушен.

- Имат ли място в ефир според вас например имена като Мартина Вачкова. Димитър Цонев, ако продължим с темата за БНТ?

- Абсолютен кошмар! Това си е живо насилие, бреме. Синът ми, който е на 32 години, в момента кандидатства в това предаване за млади таланти, и ми каза – ние сме обречени да живеем със старите образи. За каквото и да стане дума – концерти, предавания, шоуто, все говорим за един и същи набор… Еднотипни са – Орлин Горанов, Йорданка Христова… стига! Дайте им пенсия, нека си пишат мемоарите, какво е това! Колкото до Мартина Вачкова – какво да говоря. Тя е тромава, несъразмерна, брутална е. За да си водещ, най-малкото трябва да имаш някакво излъчване. Вачкова преиграва, а и предаването й е еднотипно -"Какво са мъжете, какво са жените, кой на кого изневерява". По всички телевизии си има такива квачки, които нищят тези въпроси до втръсване. Много тривиална и износена тема. Стига вече! Димитър Цонев пък е интервенция – той е набутан в телевизията с цялото си нахалство и безогледност. Много е арогантен, скучен и неприятен човек! И заедно с това животно Ути правят от телевизията такъв кошмар, че просто няма накъде повече. За мен Ути Бъчваров е една абсолютна свиня, която грухти в ефир по същото време, когато децата в Хаити например умират, а родните пенсионери изнемогват в разни домове. В същия момент това прасе всеки ден ми обяснява за шишчета, кебапчета и т.н. Това е издевателство!

- А за Слави Трифонов какво мислите?

- О-о-о, все си мислех, че Бойко Борисов по някакъв начин ще го катурне, защото двамата са в конфликт, но виждам, че продължава да вирее в телевизията и да си измисля какви ли не предавания. Както и Иво Сиромахов, който може и да е интелигентно момче, но е абсолютен продажник, а и щом е под крилото на Трифонов, нещата са ясни. Да не говорим за Росен Петров, който е тотално бедствие! Той е неприятен, нека се види в огледалото поне веднъж… Той е едно ченге – видът му е такъв, всичко. А и като започне да се хвали – къде ходил, къде спал.
Абе, кой си ти, бе, едно малко ченге!

Какъвто е и Слави Трифонов – един профан и бездарен простак! Трифонов няма и един милиграм артистичност, абсолютно дърво – нито е музикант, нито артист. Това е мегапростащина! Знаете ли парите му как са натрупани, за които сега се говори в медиите? По най-вулгарния начин!

- Ако разгледаме поотделно и днешните политици, има ли процент вероятност да откроим морал или моралисти сред тях? Да започнем с царя – Симеон Сакскобургготски…

- Пълно фиаско! Това е едно бедствие за България, най-голямата гавра с националното ни, моралното ни целомъдрие. Дали този мерзавец някога ще има доблестта да пусне на жена си филма, който показва как беше посрещнат навремето у нас – грандиозно посрещане, сякаш идва Христос. Градовете спореха къде да отиде Симеон! Имаше битка между кметовете, защото започвал Златният век! Жалка работа.

- Ами премиерът Бойко Борисов?

- Сега срещу него има много хора, които реагират остро, а и медиите допринасят значително за това постоянно да се обсъжда фигурата му. Но това, заради което го критикуват, се явява негово предимство!

Бойко е изкарал стаж при един голям диктатор – Тодор Живков, защото беше сред най-близките му. Смятайте колко неща е научил, за които никъде не е писано, не е говорено. И няма да го прочетете! След това отива при Симеон, което пак е стаж. Друго – т.нар. мутри, за които постоянно се говори – ами той ги познава, знае кои са. Ако аз бях премиер, ами нали нищо не знам за тези мутри – кои са, какви са?! Кой е този Алексей Петров сега? Аз не ги познавам, но той ги познава! И нещо, което не бива никога да се забравя – кой свали триглавата ламя? Трябваше му един замах, за да ги съсече! Изхвърли ги! За тази брутална, зверска система от ченгета, кой ще се справи с подобни хора? Кой? Бойко Борисов ги познава, има твърда ръка…

- Неговата дясна ръка -министър Цветан Цветанов, призна по новините. че е най-големият враг на Алексей Петров…

- Прави му чест! Моралното отвращение с нещото, с което се бориш, е по-силно от всичко останало. Прави му чест на Цветанов, че е признал публично нещо подобно.

- А какво провокира във вас името Симеон Дянков? Разбира се. и прословутата му реплика, че в БАН е пълно с феодални старци?

- За мен Дянков е несполучлив опит! Не го приемам. Той е един самохвалко, самонадеян е, не одобрявам такива хора. Постоянно обяснява къде какво е направил. Дянков дойде с това, че спасил няколко държави от капитулация. Чакай бе, кой cи ти? Не съм проверявал, само знам, че в Грузия се е провалил. А това, че застава срещу БАН, е поредната глупост от негова страна. Познавам тази институция, има много паразити, но никъде другаде няма толкова жалък бюджет и въпреки него има хора, които продължават да се трудят, да работят там. Дянков е невъзпитан, грандоман, нищо няма да помогне.

Преписал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog



Тагове:   мъдрост,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191139
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575