Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.09.2013 04:12 - ВЪЛШЕБНАТА ИТАЛИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 4106 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.09.2013 05:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                                           ЖИВОТ КАТО НА КИНО

 

Отдавна бях решил през лятото да почивам в Италия. Речено- сторено. Купих си билет, ама за много ранен полет и ми се налагаше да ставам рано. Преди заминаването започнах да се безпокоя. Мислех си, че може да се успя, че няма да намеря  такси толкова рано, че...

 

Поразрових се в Интернет и открих, че у нас има служба за събуждане по- телефона. Това, разбира се, беше една много приятна изненада. Открих също така, че можеш да си поръчаш такси за определен час на другия ден още от вечерта на предходния. Всичко това доста ме озадачи, защото идиотските български медии вече 23 години ни внушават, че в България нищо не е наред, че България е една объркана, гадна и скапана страна.

 

Стана така, че ме събудиха на време, а когато излязох от дома, поръчаното такси вече ме чакаше. На летището всичко мина бързо и гладко. Освен това излетяхме точно на време.

 

Кацнахме в Италия и хаосът започна. Висях на на безконечни опашки за куп досадни проверки. Не стига че ни бавиха на  различни гишета, ами и куфарът ми все не идваше и не идваше. По едно време мехурът ми се обади. Затърсих тоалетна... Оказа се, че тя е само една и пред нея  се извиваше опашка. Ужас!



                                 image
                                                Типичен италиански сокак

       
След като най- сетне се добрах до куфара си, тръгнах из разбитото летище, което баш през отпускарския сезон беше в ремонт. Теглех куфара през дупки и изкопи и псувах тази прехвалена страна. Не подозирах обаче, какво ме чака...

 

Криво- ляво се добрах до хотела, като по пътя си преодолях куп просяци и проститутки, които досадно и много нахално ме врънкаха за пари. Оказа се, че резервираната от мен стая все още не е готова, макар че минаваше 12 часа. Наложи ми се да чакам час и половина, докато най- сетне мързеливите италианци успяха да я подредят.

 

В ресторанта ме чакаха нови неприятности. Една пица, която минава за сиромашко ястие, струваше цели 12 евро. На всичко отгоре този прочут италиански  специалитет не беше и вкусен. Така е то- англичаните са измислили футбола, но други го играят по добре от тях. Та така стоят нещата и с пицата. Оказа се, че и бирата им е калпава, макар че струваше цели 4 евро. Да, ама стандартът на живота в Италия е висок, ще се обади на това място някой български тъпак.


Не, милички, стандартът на живота в повечето европейски страни е доста нисък. В северна Италия средната работна заплата официално е 1300 евро. Да, ама не! Знаете ли какви  наемите плащат италианците? А повечето от тях живеят под наем. За една обзаведена стая наш студент там плащаше 500 евро. За едно двустайно жилище наемът е 1000 евро! А за тристаен апартамент трябва да наброите най- малко за 2000 евро! Така че, РЕАЛНАТА работна заплата в Италия е около 300 евро!

 

Ето какви са цените там: кутия „Боро“ струва 5 евро, билетчето за градския транспорт е 2 евро, едно кафе струва също така 2 евро. Прочутият италиански сладолед е от 2 евро нагоре. За килограм хляб трябва да наброите поне 4 евро! Да спомена ли и цените на дрехите? Прословутите италиански дрехи...

 

Във Флоренция, която минава за най- големия шопинг център в света, мъжките костюми (конфекция, разбира се), струват между 500 и 1300 евро. Обувки има на цени  от 180 до 830 евро. Едни прилични дънки струват не по- малко от 120 евро. Истински кошмар! Да се чуди и мае човек, как изобщо оцеляват тези италианци. Още повече, че в южна Италия заплатите са двойно по- ниски- там средностатистическият италианец взима само... 650 евро!

 

Ето защо повечето млади италианци са облечени еднотипно-  с износени дънки и евтини фанелки. Те карат колела и мотопеди, а по- заможните- очукани малолитражни коли.


image

               Италиански "паркинг"- колела и мотопеди, наблъскани в  сокак


Няма нищо чудно в това, че напоследък зачестиха подобни съобщения:

„В Западна Европа повече от 90 милиона души нямат сметка в банка или изобщо не използват банкови услуги, сочи проучване, цитирано от БГНЕС.

Сред хората, които нямат никакъв достъп до банкови услуги или той е крайно ограничен преобладават жените (55%) на средна възраст от 40 години. Като причина за липсата на банкови сметки европейците посочват на първо място липсата на пари. Те признават или че не им трябва банка, или че не вярват в тази финансова институция и за това крият парите си на тайни места у дома. Тези, които използват интернет казват, че влизат в мрежата заради социалните мрежи, а не заради електронно банкиране.

Около 40% от хората, които не използват банки, не са получавали нито заплата, нито социални помощи или каквото и да било парично плащане през последните три месеца. Средната възраст на хората, които използват електронното плащане, е също 40 години и отново повечето от тях са жени.“


Прибрах се с облекчение и проумях нещо, което всеки българин трябва да си набие в главата: България е една много добре подредена и спокойна страна, в която свестните хора, които знаят, могат и се трудят живеят вече доста добре.

Нашите медии казват друго, но пък сърбите отдавна твърдят, че в българските вестници само датата е вярна.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 

                   



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190885
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575