Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.09.2013 05:28 - ТАЙНСТВОТО, НАРЕЧЕНО БРОЕНИЦА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2431 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 20.09.2013 05:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                                                     ЕДИН ДРЕВЕН РИТУАЛ


                                                        image

 

Няма точни сведения за първата броеница - нито кога, нито къде се е появила. Известно е само, че се използва за броене на молитвите във всички религии. Разликата е в броя на зърната и във вида на материала, от който са направени броениците.  


                                             image

 

Така например при мюсюлманите зърната са обикновено деветдесет и девет - по броя на срещащите се в Корана епитети на Аллах, а в християнството са популярни броеници с тридесет и три зърна - по броя на годините от земния живот на Исус Христос.

 

Премятането на зърната днес вече няма онзи религиозен смисъл, а по-скоро ни помага да се съсредоточим, да се вглъбим в определена задача. Ритуалът сам по себе си носи спокойствие, като ни позволява по-лесно да се откъснем от околния свят и дори може да се използва за медитация.


                                             image

 

Някои твърдят също така, че с броеницата може да се преодолее безсъние - монотонното тракане на зърната действало по-ефективно от броенето на овце.   

Другата "тайна" мисия, която може да възложите на мънистата, е да подпомогнат запомнянето на факти в определена последователност, а след това да "извадите" спомените съхранени.

 

Едно от обясненията за въздействието на броеницата, е че тя е в допир с върха на  пръстите, където са съсредоточени всички рецептори и точки, които отговарят за мозъчните центрове. Чрез енергийните канали те правят връзка с различни органи в тялото. Така стимулирането на биологично активните точки в пръстите задейства определени участъци в мозъка.

 

Ако мънистата минават между палеца и показалеца, главоболието намалява. Щом в "работа" се включи средният пръст, раздразнителността, гневът и депресията отлитат. А когато държим в длан 4-5 зърна и ги пускаме едно по едно с помощта на безименния пръст, кръвното се регулира. Настройваме се оптимистично и се зареждаме с щастие.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.SuperAstro.net/blog

 

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191305
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575