Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.09.2013 06:24 - НИЕ СМЕ МАРСИАНЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.09.2013 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              НЕОБИЧАЙНИ ТЕОРИИ И ХИПОТЕЗИ


                                                 image



Компонентът, необходим за възникването
на живота - молибденов оксид - е пренесен от древния Марс на Земята с метеорит. Това твърдят учени, представили резултатите от своето изследване на конференцията на Европейската геохимична асоциация във Флоренция.

"Такава форма на молибден не е могла да съществува на Земята, защото преди три милиарда години на нея е имало много малко кислород. Това е още едно потвърждение, че животът на Земята е бил пренесен от марсиански метеорит", уточни авторът на изследването Стивън Бенер от Фондацията за приложна молекулярна еволюция.

Според него с тази хипотеза могат да се разрешат два парадокса наведнъж. Първо, тя обяснява защо сами по себе си органичните молекули, даже под въздействието на топлината и светлината, не дават началото на живота, а се превръщат в някакво подобие на смола. Според Бенер само борът и молибденът може да бъде преобърнат този процес по пътя на по-нататъшната еволюция и възникването на живот.

Бор в метеорита от Марс беше открит неотдавна от учени под ръководството на Джеймс Стивънсън от Института за астробиология на НАСА към Хавайския университет. Те смятат, че солите на бора са били необходими за възникването на живота, защото са стабилизирали един от компонентите на молекулата на РНК - "носител на информацията" до появата на ДНК. Бенер смята, че окислената форма на молибдена също би могла да се появи първоначално на Марс.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190209
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575