Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.09.2013 04:26 - ИМА ЛИ ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ?...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2148 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.09.2013 04:28


                                                              ИМА, ИМА!


image


През 1955 година канадската фирма «Авро Еъркрафт» започва да разработва летателен апарат, наречен от самите създатели “летяща чиния”. Едва неотдавна специалните служби на САЩ решиха най- сетне да разсекретят този проект. Това разкритие ще разочарова много уфолози, но фактите са си факти.

Военно- въздушните сили на САЩ се заинтересували от тази разработка и предложили сътрудничество. Канадците се съгласили. През 1959 г. била създаден апарат с дискообразен корпус, получил официалното наименование «Аврокар».

Относително слабата силова система на прототипа обаче можела да осигури удовлетворителна устойчивост и сигурност само на височина до метър и половина. На по- голяма височина апаратът просто ставал неуправляем.

Били изработени няколко модела и изпробвани нови идеи, но нито един модел не можел да се вдигне на сносна височина, без да се преобърне.

След 1959 г. финансирането се осъществявало само от САЩ. Общо за проекта били изразходвани около 12 милиона долара, но през 1962 г. разработката била прекратена поради липса на перспективност.

Та така, ако някой ви каже, че е виждал летяща чиния, не бързайте да му се присмивате. Може пък и да е видял някой от тези американски прототипи…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3200835
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575