Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.04.2013 04:35 - ЦАР АЛКОХОЛ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2578 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.04.2013 04:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                             АЛКОХОЛИЗМЪТ НА БЪЛГАРИТЕ


                    image

 

Здравни специалисти алармираха, че алкохолизмът сред българите отдавна е преминал допустимите граници. След проведена анкета сред повече от 1 000 души станало ясно, че цели 91 % от населението всеки ден употребява алкохолни напитки в различни количества.

Медиците заявяват, че са уплашени най – вече от факта, че именно хората с власт са тези, които дават черен пример за подражание. На фона на безполезните разправии с пушачите и определено глупавите мерки за ограничаване употребата на тютюн, точно тези хора разправят под път и над път, колко полезно за здравето е да си пийнеш  чаша уиски преди лягане.

Според обобщените данни от проучването, рискова консумация на алкохол се регистрира при почти 35% от мъжкото население и при 10 % от жените. Почти половината признават, че нямат никаква представа какъв е размера на допустимото количество ежедневна употреба и какво всъщност е „рискова консумация”. Увреждаща употреба е тази, при която се пие алкохол повече от 5 пъти на седмица, независимо от количеството и вида на напитката.

Все още се запазва тенденцията мъжете да посягат по – често към чашката, но жените устремно догонват силния пол в наливането с алкохол. И наистина, вече на всеки от нас се е случвало да налети на пияна жена, като доста голяма част от дамите прекаляват достатъчно, за да се търкалят по улиците като истински пияници.

В заключение медиците разкриват, че според официалните статистически данни у нас има 185 000 регистрирани алкохолици. Истинската цифра обаче със сигурност е в пъти по – голяма, защото заради ниската здравна култура малцина осъзнават, че страдат от това заболяване. Има медици, които дори смятат, че в България има вече около 700 000 алкохолици!

 

Последствията от употребата дори и на минимални количества алкохол (например една чаша вино на ден) са жестоки и водят до рязко влошаване на здравето, поява на поредица от психологични проблеми, загуба на работоспособност, безпаричие, недоимък, мизерия и семейни проблеми…

Ситуацията е наистина тревожна. Цяла армия от пияници, наркомани, лентяи, курви, некадърници, простаци и лумпени катадневно реват, че са бедни. И не осъзнават, че вината за тяхната мизерия е изцяло тяхна. Защото животът е много справедлив- на този свят всеки получава точно това, което заслужава!...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190430
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575