Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.07.2012 05:04 - ХОМЕОПАТИЯТА- КАПАН ЗА НАИВНИЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2608 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.07.2012 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                       ВЯТЪР И МЪГЛА

 

Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото* и по този начин нанесоха сериозен удар върху нетрадиционната медицина. Тяхното изследване е публикувано в най- авторитетното медицинско списание Lancet.

 

През 2002 г. фондацията „Educational Foundation”, основана от американски скептик Джеймс Ранди, обеща 1 милион долара на всеки, който може да докаже, че хомеопатичните средства наистина лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата. Може и вие да опитате- трябва само да влезете в www.Randi.org и да се запишете за участие. Дерзайте български хомеопати- милиончето само вас чака!


Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Те не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото.


Учените предлагат да се проведе още по-задълбочено и мащабно изследване. Те съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза.


Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор.

*Плацебо е всяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние. Точно това въздействие се нарича „плацебо ефект”.

 

 АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 www.SuperAstro.net




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201282
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575