Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.07.2012 15:38 - ЧЕТИВО ЗА ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 06.07.2012 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

               

                                                  
А СЕГА СЕ УХАПЕТЕ ПО…


                         image

 

В район с нестабилни икономики и сериозни финансови затруднения, България постигна забележителен успех с еврооблигациите си, емитирани тази седмица. Така започва статията си най- авторитетният британският вестник Financial Times, посветена на нашата страна.

Според изданието, петкратното презаписване и ниската лихва свидетелстват за голямо доверие към България и то в дългосрочната перспектива. В момента лихвите по дълга са 7,5% и останалите страни в региона са под доста голямо напрежение. Това пишат авторите на статията със заглавие „България - 950 милиона причини за усмивка".

След икономическата криза през 1997 г. България пое високо оценена фискална политика, в резултат на което отчиташе редовни бюджетни излишъци през последното десетилетие.

Вестникът подчертава и удържането на бюджетния дефицит до 1,3% за 2012 година. В допълнение, се посочва, че българският публичен дълг е в размер САМО на 16% от БВП.

Успехът на емисията еврооблигации може да е важна стъпка в процеса на възстановяване на страна, завършва статията в британското издание.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190718
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575