Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.05.2012 05:34 - ИДИОТЧЕТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1780 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 08.05.2012 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                      ГОРДОСТТА НА НАЦИЯТА


                                         image

Наши кандидат-студенти обявиха в изпитните си работи, че Султана, Ния и Лазар Галушев са герои от турския сериал “Листопад”, а не от известния роман на Димитър Талев “Железния светилник”. Това показват резултатите от предварителния изпит по литература в СУ “Св. Климент Охридски”.

Един от кандидат-студентите дори е написал следното: „Децата напускат семейството, както листата капят от дървото.” Друг пък мераклия да получи образование от Алма Матер определя героинята на Талев Султана в цялата си писмена работа като “той”.

“Железният светилник” на Талев  беше едно от произведенията, които се паднаха на предварителния изпит по български език и литература в най-старото ни висше учебно заведение. Проверяващите там са констатирали непознаване на произведенията, лош правопис и невъзможност на кандидатстващите да конструират в едно есе логични тези и обобщения.

Оценките от първия предварителен изпит по български език и литература са не по-малко шокиращи. Около 53% от желаещите да учат в СУ са получили слаба оценка, 25% - оценка до 3. 50, а едва 4. 3% са получили оценки до 5. 50.

На този фон образователното министерство отчита бум на професорите и доцентите. Само за последните 15 месеца във висшите учебни заведения професорските и доцентски титли са раздавани на килограм. 309 лица са получили титлата “професор”, а 361 – “доцент”.

Всичко това щеше да бъде комично, ако не беше толкова трагично…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184501
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575