Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.05.2012 05:35 - ДАЛИ Е ТАКА?...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2099 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ИЗВЪНЗЕМНИЯТ ДО ТЕБ


Британски учен предупреждава, че ако наистина открием извънземни, може да се окажем доста разочаровани. Той смята, че има много голяма вероятност „зелените човечета“ да са точно като нас – алчни и агресивни.

Британският вестник „Гардиан“ публикува преди време лекцията на Саймън- Конуей Морис, професор по еволюционна палеонтология от Университета в Кеймбридж. Тя била част от двудневен форум в Лондон, на който експерти са обсъждали начините за откриване на извънземни форми на живот.

„Правителствата трябва да са готови за най-лошото, в случай че извънземни посетят Земята, защото е много вероятно те да са същата стока като нас“, смята именитият британски учен.
Според професора представителите на цивилизации от другия край на Вселената може физически да приличат на хората, но да имат и същия „човешки, твърде човешки“ характер. Със слабости като алчност, агресивност и склонност да заграбват и експлоатират чуждите ресурси.

„Те могат да дойдат с мир, но е също толкова вероятно да търсят място, където да „имигрират“. Или пък ресурси, които са им необходими. Като вода, минерали, горива и др.“ - предупреждава ученият.
”Извънземните няма да са просто зелени плазмени същества- продължава професорът. Те може да приличат обезпокоително много на нас, а това не е комплимент или повод за успокоение – като имаме предвид, че хората се раждат със сериозни фабрични дефекти и в най- общи линии не са цвете за мирисане.”

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184560
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575