Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.04.2012 03:40 - МИЖАВА РАБОТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 3639 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 23.04.2012 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                           БЕДНАТА ГЕРМАНИЯ- ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ

Медиите съобщиха, че хиляди българи отново се натискат да работят и живеят в Германия. Знайно е, че в България от липса на простаци, тъпанари, чуждопоклонници  и родоотстъпници не можем да се оплачем. Някои от тези простаци имат освен това съветски часовници, които са спрели още преди промените. Тези нещастници продължават да мислят, че Германия е една богата страна, в която несметни богатства очакват навлеци като тях. Да, ама не! Запознайте се с няколко данни на немския статистически институт (Statistisches Bundesamt):

  • В Германия всяко четвърто дете расте ПОД границата на бедността.
  • 800 000 немци се изхранват в кухните за бедни.
  • Над  500 000 нямат изобщо банкови сметки, за кредитни и дебитни карти да не говорим.
  • Над 10 милиона трудещи се немци имат БРУТЕН доход от 834 €.
  • Повече от 50% трудещи се имат БРУТЕН годишен доход от 23.000 €. Това са по- малко 1.251 € месечно (нето).
  • Според пенсионната служба немските пенсионери получават средна пенсия от  477 € .
  • Близо 2 милиона немци със свободни професии живеят под границата на бедността.
  • Над 30%  от адвокатите, архитектите и журналистите живеят с по- малко от 1.250 € на месец.
  • Най- ниската работна заплата е паднала от 1995 до 2008 с цели 14%.
  • 7, 3 милиона немци са затънали в дългове
  • В Германия има близо 3 000 000 безработни.

 

Медиите цитират министерството за масова бедност (да, и такова министерство има в Германия и то се нарича Bundesministerium fuer Massen- Armut und Sozialabbau), според което 26 % от немците живеят под линията на бедността! Една бърза справка ни осведомява, че у нас 21 % от хората живеят под тази линия на бедността. И това са, както всички много добре знаем, предимно хора от малцинствата.


Официалната граница на бедността в Германия е 781 € на месец (нето). Немците са много, много по- бедни, отколкото изглежда на пръв поглед, защото 92 % от тях, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС, не притежават жилища! Това означава, че от тези мижави 781 € те трябва да плащат и наеми! Които са високи, много високи. В Берлин например вече не можете да намерите двустайно жилище за по- малко от... 700 евро на месец! На всичко отгоре цените в Германия са от два до пет пъти по- високи от цените в България!

За да завърша: в наши дни се смята се, че всеки немец, който получава между 782 и 1047 € на месец (нето!), се намира под линията на бедността. Казано другояче, всеки четвърти немец е бедняк!

Не мислете, че останалите  немци са цъфнали и вързали. От четирима трудещи се трима получават по- малко от 1800 € нето. Не забравяйте, че по- голяма част от тази сума отива за наем! Като се има предвид, че един билет за рейс струва 2 €, кутия цигари- 5 €, килограм хляб- 2- 3 евро, една бира- около 1, 5 €, а едно кафенце 2- 3 €, става тя една… Мътна и кървава! 

Искате ли да отскочим и до прехвалената страна?... В Америка има много повече бедняци, отколкото нашего брата предполага. Според едно актуално изследване близо 48 % от всички американци живеят под линията на бедността! Мисля да спра дотук, защото може да ме обвинят в левичарски, неокомунистически пристрастия. На нашите емигранти пожелавам късмет, защото той ще им е много, много необходим.

Тези нашенци са всъщност достойни за съжаление. Като си спомня какъв гурбет ставаше преди промените! Хиляди българи работеха тогава в арабския свят. Аз бях един от тях. Само за една година спестявах 5 000 долара, които с лекота се превръщаха у нас в 20 000 лева.

Точно толкова струваше по онова време един тристаен апартамент! Едно такова жилище струва сега около 100 000 долара. Нито един съвременен емигрант не може дори да мечтае за такава сума. Така е то – гювечът свърши! Кой е..л, е..л, Мара се ожени. Туй то. Толкоз. Точка!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

http://www.facebook.com/ApostolApostoloff?notif_t=page_new_likes

 

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Европейска социалдемокрация в действие!
09.04.2012 09:09
Трябва да споменем и огромната им натовареност с икономически емигранти - турци, руснаци и нашего брата - българи, чехи, поляци и пр. Те сами си го направиха - улесниха емиграцията за руснаци, които имат нещо немско в произхода си. Така всеки, който някога е имал немска овчарка, стана гражданин на Германия. Турците викат целите си семейства и тъй като социалните помощи се плащат на домакинство - един работи, а 9-10 човека се хранят на гърба на работещите германци. Как няма да са бедни... И как няма да са рай за европейската беднотия!
За да емигрираш, вече е необходима просперираща професия. А ако с нея просперираш и тук, смисълът нещо се губи.
цитирай
2. joysii - Толи, нямам представа съвсем в д...
09.04.2012 12:07
Толи, нямам представа съвсем в детайл как са нещата в Германия, НО - брат ми е лекар психиатър в България. Вече доста добре реализиран в своята област.Т.е. -повече няма какво да очаква. Кумецът ми е лекар психиатър в Германия. Трябва да ти кажа, че разликата е от небето до земята.
Още нещо - дъщеря ми живя и учи 6 месеца в университета във Фрайбург. Върна се от там безкрайно доволна, обогатила своите знания, понапълняла/защото иначе е слабок/ и с убеждението,че в сравнение с България, Германия е просто рай.
.....................
И последно ....нали знаеш, аз пък си падам по "Лили Марлен" :):):)
Поздрави.
цитирай
3. apostapostoloff - nicodima, така е-
09.04.2012 14:56
те сами се закопаха. Още на времето по- умните немци разбираха, че притокът на гастарбайтери ще съсипе Германия. Когато ходих там наскоро, направо не можах да позная страната. Чувствах дискомфорт навсякъде и винаги.

Колкото и странно да звучи, немците се оказаха много лекомислени хора. Дори историята на Втората световна война го доказва недвусмислено.

Права сте и за друго. Добрият специалист се налага навсякъде и винаги. Имам познати българи, които се реализираха по един феноменален начин тук, а други мои познати (че и роднини!) се прибраха един по един с подвити опашки от странство.
цитирай
4. apostapostoloff - Джойси, прощавай, ама аз на такива приказки не вярвам!
09.04.2012 15:04
joysii написа:
Толи, нямам представа съвсем в детайл как са нещата в Германия, НО - брат ми е лекар психиатър в България. Вече доста добре реализиран в своята област.Т.е. -повече няма какво да очаква. Кумецът ми е лекар психиатър в Германия. Трябва да ти кажа, че разликата е от небето до земята.
Още нещо - дъщеря ми живя и учи 6 месеца в университета във Фрайбург. Върна се от там безкрайно доволна, обогатила своите знания, понапълняла/защото иначе е слабок/ и с убеждението,че в сравнение с България, Германия е просто рай.
.....................
И последно ....нали знаеш, аз пък си падам по "Лили Марлен" :):):)
Поздрави.


Вярвам само на безспорни факти. Които изнасям тук. Вярвам освен това и на собствените си очи. Нищо "райско" не виждам аз в днешна Германия. Не стига че климатът, хората и храната са гадни, ами и най- елементарните неща са безобразно скъпи.

Твоят кумец със сигурност лъже, защото немските лекари са много, ама много зле. Затова над 6000 от тях вече емигрираха (виж постинга ми "Истината и само истината").

А впечатленията на едно българско тийнеджърче от провинцията са всичко друго, но не и меродавни.
цитирай
5. krotalka - Чудесен пример за това Как дяволът чете евангилието!!!
09.04.2012 19:01
1) 800 000 хранещи се в безплатните кухни при 81 799 600 население, какво прави това в проценти? Отделно, че повечето от тези хора са от така наречените скитници, които не искат и нямат желание да работят, голяма част от тях са наркомани и алкохолици. Има ги в още по-голям процент и в Бг, но тук никой не им осигурява безплатна храна...
Само това е достатъчно за да се види, как манипулираш с цифрите
Синът ми е лекар в Германия, завърши там медицина и реши да остане, за което го поздравявам. Все още няма специалност и получава чисто 3000 евро на месец. Твоите писания могат да заблудят само хора, които не са стъпвали извън границите на България!
Живяла съм дълги години в Германия и твоите "цифри" могат само да ме разсмеят!
цитирай
6. apostapostoloff - "Моите" цифри са взети от
10.04.2012 04:16
немската статистика, написал съм го много ясно. "Моите" цифри са ФАКТИ, а пред фактите дори и глупавите бабички трябва да замълчат!

Както вече писах: твоят син взима чисто 2000 евро, а след като си плати наема му остават около 1000 евро, които в Германия са 500 лева. Защото това, което в безбожно скъпата Германия купуваш за 1000 евро, го купуваш у нас за 500 лева.

Точно защото немските лекари взимат такива мижави пари, 6000 от тях вече емигрираха. Оставиха разни български абдали да живуркат оскъдно със смешните пари, които взимат докторите в Германия.

Всеки, който е живял и живее в СЪВРЕМЕННА Германия, знае, че съм прав. А ти, дърто, лъготиш като влашка циганка, защото си родоотстъпничка, чуждопоклонничка и дупедавка!
цитирай
7. kolevdobri - Тези били много зле бре...
15.04.2012 11:20
Ама американците са по-зле. Като гледам статистиката, само 1 % от населението на Германия разчита на кухнята за социално слаби, докато при американците този процент е 13. Горките немци. Тези закъсалите, наистина ли са немци или са някакви понемчени немци?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190580
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575