Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.10.2011 04:03 - ЗА ВРЕДАТА ОТ СПОРТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 5248 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 25.10.2011 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                   ЕДНА ПОЗАБРАВЕНА МАСОВА ЛУДОСТ

По света хиляди бунаци усилено се занимават със спорт, мислейки си, че това е много, ама много полезно за тях. Тази широкоразпространена заблуда напоследък се опровергава от ред авторитетни изследвания. Понякога всичко, в което сме вярвали, може да бъде разбито на пух и прах само с няколко думи. Оказа се,че спортът е вреден за здравето!

Един пример: всички от векове мислят, че за да е слаб, човек трябва да спортува, а най-добрият спорт за топене на мазнини са кардио упражненията. Смята се, че тичането, като едно чудесно кардио упражнение ни вталява и извайва фигурата ни. Да, ама не!

Бягането НЕ Е идеалната форма на физическа активност, особено ако човек иска да отслабне, твърди британски фитнес инструктор, цитиран от в. "Дейли мейл".

Грег Брукс от Лондон обяснява, че много хора тичат с надеждата да свалят излишните килограми, но не постигат целите си.

Причината е, че мазнините са предпочитаният от тялото източник на енергия. Колкото повече бяга човек, толкова по-усилено тялото се подготвя за следващата тренировка, като трупа още повече мазнини.

"Човешкото тяло е удивителна машина, способна да се приспособи към всичко. Колкото повече тича човек, толкова по-ефикасна става тази дейност. В резултат на това тялото изразходва по-малко енергия и изгаря по-малко калории", така Грег Брукс обяснява защо е невъзможно да се отслабне по този начин.

Фитнес инструкторът допълва, че бягането е вредно и за ставите.

"Когато човек тича, ставите понасят натоварване от два и половина пъти собственото му тегло. Когато това се повтаря отново и отново, най-слабите стави не издържат. Обикновено първите "жертви" са глезените или коленете", казва Брукс.

Де да беше само това. Още преди години се появиха крилатите думи: „Който тича, тича след инфаркта си!” И наистина, много знаменити привърженици на кардио упражненията жестоко си изпатиха. Джейн Фонда и испанският принц Фелипе едва на умряха по време на аеробни занимания.

Противно на широко разпространеното схващане, че всички видове тренировки ускоряват метаболизма, бягането може да направи точно обратното, допълва фитнес инструкторът.

Казаното по- горе в никакъв случай не означава, че трябва да се лишим от движение. Напротив, ние трябва час по- скоро да слезем от колите си и да… тръгнем пеша! Създадена бе дори нова спортна дисциплина- walking. Това, разбира се, е друга тема. Но нека да не забравяме завета на мъдрия Конфуций: „Този, който не извървява поне 2000 крачки на ден, поставя здравето си на голямо изпитание!”

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Спорта е мното вреден за ставите. ...
24.10.2011 08:59
Спорта е мното вреден за ставите. Ако спортуваш активно с тежки наторарвания, артрита ти е сигурен.
цитирай
2. apostapostoloff - Да, да точно така е-
24.10.2011 14:02
изтъкнати наши спортисти са ми казвали: "Има много болни хора на този свят и НИТО ЕДИН здрав спортист."

Връхлитат те и ред други, далеч по- тежки заболявания. От спорта понякога направо си се мре преждевременно- видяхме вече няколко футболистчета да умират на терена по време на мач.
цитирай
3. анонимен - Тази статия ще зарадва много мър...
25.10.2011 06:10
Тази статия ще зарадва много мързеливци и дебелаци. И как някой с отпуснато тяло ще може да си го постегне само с вървене ?
цитирай
4. babikqn - Ох, как ме успокои:))))
25.10.2011 09:04
Ох, как ме успокои:))))
цитирай
5. apostapostoloff - Запознайте се с
25.10.2011 14:13
анонимен написа:
Тази статия ще зарадва много мързеливци и дебелаци. И как някой с отпуснато тяло ще може да си го постегне само с вървене ?


новата спортна дисциплина walking. Четете, четете, а не разпитвайте като бавно развиващо се дете!

Очаквайте утре статията ми "Разходката като... лекарство". В нея най- големите научни капацитети обясняват как и защо точно разходката лекува. А не спортът, който, както всеки интелигентен човек знае, е вреден за здравето.
цитирай
6. анонимен - Много си прав, абсолютно вярно е. Аз ...
26.10.2011 11:37
Много си прав, абсолютно вярно е.
Аз правех по минимум 500 коремни преси на ден, в продължение на близо 2 години и какво, едно голямо нищо. Дори обратното, нито корема ми се уформяше, нито каквото и да било, просто започна да ме боли кръста, а когато болките станаха доста силни и отидох на лекар, лекаря каза да спра със всякакъв вид фитнес, а коремните преси ми забрани тотално.
Замалко да си прецакам кръста доста сериозно.
Каза ми, че имам много бърз метаболизъм и съм нямал нужда от толкова спорт, каза само да се движа повече и да ходя пеша колкото е възможно повече.
Нека заблудените овци да се бъхтят по фитнесите и да мислят, че, ще отслабнат. Ще отслабнат ама друг път, не може да се тъпчеш като свиня и да мислиш, че като ходиш на фитнес, ще отслабнеш и да се чудиш защо не отслабваш...ами не отслабват хората които постоянно нагъват и то некачествена храна.
Добре е да се раздвижиш малко, ако ходиш на фитнес да го правиш за тонус, но да си мисли дебел човек, че, ще отслабне в залата е смешно....колко съм ги виждал такива идиоти, имах чувството, че всеки път идват по дебели в залата...

пп- Дебелаците дето само се тъпчат не фитнес, нищо не може да им помогне освен, намаляване на храната...това е положението.
цитирай
7. apostapostoloff - Мога само да допълня:
26.10.2011 14:46
образованието може ум да не дава, ама ОПИТЪТ не е за подценяване!
цитирай
8. анонимен - И стоенето пред компютъра е вредно!
26.10.2011 18:58
Така че времето, прекарено да се напише този постинг, е нанесло непоправима вреда върху организма ви. Повече не стойте пред компютъра.

А на палячото дето правел по 500 коремни на ден и не отслабвал, ще му кажа да отиде в центъра по уфология, тъй като явно организмът му не е човешки. Или е забравил да спомене 500 коремни + 5 биг мак, пържени картофки и кола.
цитирай
9. demonwind - Гледам из Брюксел
09.11.2011 11:49
търчат хиляди глупаци дневно. Какъв е кефа да тичаш, а около теб хиляди автомобили да бълват облаци отровни газове, които ти с наслада дишаш. Умните хора тук тичат в събота и неделя в парка извън града, от който започва гората и въздухът е определено по-чист. Въпреки това не съм привърженик на тичането - много по-добре е човек да ходи например три-четири километра или да покара колело в парка час-два.
цитирай
10. apostapostoloff - Напълно съм
09.11.2011 13:49
съгласен с вас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198322
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575