Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.10.2011 06:07 - ТАЙНАТА НА ТАЙНИТЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 4278 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 12.10.2011 07:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                     ГЕНИАЛНИТЕ НЕЩА СА ПРОСТИ

Тайната на отслабването е проста и най- вече БЕЗПЛАТНА! Иън Маккол, бивш професор и директор на клиниката по хирургия в болницата "Гайс" в Лондон, твърди, че ключът към разрешаването на проблема със затлъстяването е един: да се приема по-малко храна.

В предизвикала спорове реч пред Камарата на лордовете, Маккол е заявил, че правителството не бива да подвежда хората, подтиквайки ги към физическа активност. Не е този начинът за справяне с епидемията от затлъстяване във Великобритания.

Иън Маккол определя затлъстяването в страната като най-сериозната епидемия, засягала Великобритания през последните 100 години.

"Живеем в странен свят - половината страда от недохранване, а другата половина се тъпче до смърт", заявил Иън Маккол в дебат за незаразните заболявания.

Експертът твърди, че политиците отказват да признаят, че причината за затлъстяването е преяждането.

"Като се има предвид, че наднорменото тегло пречи на хората да се упражняват, всичко, което те трябва да направят, за да се справят с проблема, е да намалят количеството приемана храна. „Признавам, че не е работа на политиците да казват на хората как да живеят живота си, но е тяхно задължение да казват истината", казва Иън Маккол. 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Наивността на политиците
13.10.2011 01:06
Големите "знаячи" от политиката се правят на умници във всяка област,но забравят да отчетат няколко неща. Първо: упражненията покачват апетита,
а не го намаляват. Второ: след спиране на активното спортуване,с което всеки съвременен човек иска да се занимава,почти всички надебеляват. Трето: не може да искаме горещата пустиня,предразполагаща хората към секс и размножение,да измени на природата си и да изхрани повече хора от зелените полета на централна Европа.
цитирай
2. apostapostoloff - Има и още нещо...
13.10.2011 05:34
Аюрведа смята, че нашата система за физическа култура е погрешна. Според експертите на тази източна медицинска школа, тя е едно варварско недоразумение, измислено комай в древна Елада.

Древните очевидно са мислели, че хвърлянето на диск и копие, тичането и пр. укрепват организма. А пък преяждането след тези упражнения още повече го засилва.

Аюрведа обаче е категорична: всичките тези действия водят единствено и само до тотално похабяване на организма и то на клетъчно ниво!

Като бивш спортист мога да кажа, че от спорта не само че няма никаква полза; той е много, много вреден. Спортът съсипва човека и го поболява. Вярна е максимата: "На този свят има много болни хора и нито ЕДИН ЗДРАВ спортист!"
цитирай
3. анонимен - За вредата от спорта
13.10.2011 17:10
Нелепо е да се каже, че спортът е вреден. Вреден е професионалният спорт, но това може да се каже за почти всяка професия, която включва издевателстване над тялото - било то седене на едно място или непрестанно физическо натоварване.

Спортът за тонус, т.е. любителския спорт, е изключително полезен и нужен. Лекият крос, сутришната гимнастика, фитнес, невключващ силови упражнения - всичко това не може да се нарече вредно.

Също така, отслабване само с диета (или с намалени дажби) е некачествено. Води до редица проблеми, най-малкото от визуално естество - безформеност, увиснала кожа, бричове и т.н. Или човек не трябва да позволява да надебелява, или трябва да отслабва, комбинирайки с умерен спорт и здравослоно хранене.
цитирай
4. apostapostoloff - Това са общоизвестни, тривиални неща.
13.10.2011 17:23
Мнозина ги смятат за канон, догма, закон, ала това е всъщност една широко разпространена заблуда. Гимнастиката например не води до нищо. При кросовете важи правилото: "Който тича, тича след инфаркта си!" Така например д- р Купър, "избретателят" на прочутият тест, умря млад точно по времето на крос.

Фитнесът е модна идиотщина, от която се трупа мускулна маса (която е тежка) и се изгарят малко подкожни мазнини (които са леки). От фитнес се ДЕБЕЛЕЕ!

От фитнес се и мре! Испанският принц Фелипе получи инфаркт точно във фитнес салона и щеше за малко да хвърли топа. Преди него същата участ сполетя и Джейн Фонда. И тя се отърва на косъм. Примери много. Казх го и пак ще повторя: СПОРТЪТ Е МНОГО, МНОГО ВРЕДЕН. И толкоз! Точка!

Аз НИКЪДЕ не говоря за диети!!! Става дума за намаляване на приетите калории. Става дума и за вредата от спорта. Четете внимателно, пък после пишете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196839
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575