Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.04.2011 08:31 - Ресторант „Тайеван“ в Париж
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 493 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2011 08:35


Ресторант „Тайеван“ в Париж : "Голяма част от славата на Париж се дължи на умножаването на световноизвестните гастрономически храмове в него. Тук е най-високата концентрация на звездни ресторанти в страната и майстор-готвачи с ранг на звезди, които предлагат..."



Гласувай:
0



1. apostapostoloff - НАЙ- ДОБРИТЕ РЕСТОРАНТИ В ПАРИЖ
29.04.2011 08:33
НАЙ- ДОБРИТЕ РЕСТОРАНТИ В ПАРИЖ



1. L'Affriole
През последните 15 години този ресторант неизменно присъства в списъците за най-добри заведения в града. Готвачите се сменят, но храната е все така свежа и апетитна. Сегашните собственици на ресторанта са Мария Верола и съпругът й Тиери. Ресторантът е уютен, а гозбите са придружени с хубави вина.

2. L'Arome
Този ресторант е една от туристическите забележителности на Париж. Монмартр, Риволи и Шанз Елизе са опасни места за кулинарите, тъй като клиентите са не само богати, а и опитни. L'Arome е заведение, което успява да си запази името въпреки жестоката конкуренция в Париж. Зеленчуците са свежи, а морските деликатеси са наистина забележителни.

3. L'Entredgeu
Парижаните очакват цените в 17-ти район на града да бъдат по-ниски от тези в луксозния 16-ти район, а и там има някои наистина забележителни ресторанти.
Тук има всичко, което може да пожелае човек – вкусни ястия, удобен интериор и ненатрапчива атмосфера. Специалитетите се менят според сезоните.

4. L'Epi Dupin
Декорацията в този винаги пълен ресторант близо до „Льо Бон Марше“ е обикновена, но храната е винаги изненадваща. Цените са приемливи, а готвачът Франсоа Пасто променя менюто както си поиска, в зависимост от това какви качествени съставки могат да му бъдат доставени.
Пасто обича цитрусовите и острите вкусове и добавя портокал и маскарпоне към миденото ризото.

5. L'Epigramme
Ако ресторантът Le Comptoir du Relais е препълнен, а той почти винаги е така, не си тръгвайте. Малко по-надолу е това ново бистро – то е съкровище от тухли, греди и глинени съдове. Посреща ви меню, което е написано на черна дъска. В него има както класически специалитети като миди с пюре от карфиол, така и по-приключенски ястия като маринована скумрия със зеленчуци.

6. Le Bistrot Paul Bert
„Рю Пол Берт“ е една от най-обсъжданите от ресторантьорите улици в днешни дни. Тук е малкото, примамливо бистро на Силвен Сендраяват и ретро-фънк заведението
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184655
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575