Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.04.2011 04:08 - ЧЕТИВО ЗА БАЛАМУРНИЦИ И БУНАЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2289 Коментари: 5 Гласове:
-181

Последна промяна: 06.04.2011 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКО БЛАГОДЕНСТВИЕ

 „Eurostat” отдавна, отдавна установи, че България е най- евтината страна в ЕС. Категорично и недвусмислено! У нас има обаче все още маса баламурници, които все си мислят, че в страните от западна Европа стоките са хем по- евтини , хем по- хубави. Най- смешното е това, че тези ахмаци не са напускали България, но са твърдо убедени в правотата си.

 

Избягвам да общувам с простаци и да ги поучавам, но днес ще публикувам цените на някои стоки в страните от западна Европа, защото ми е жал за онези заблудени млади българи, които  напускат България с големи надежди, а в крайна сметка само си пропиляват  живота зад граница.

 

Ще започна с най- дребните неща, като ще се спра на цените в Германия, защото там съм живял най- дълго, а и посещавам страната всяка година.

 

И така, един билет за метрото в Берлин струва между 2 и 2. 60 евро. Едно кафе в пластмасова чашка струва 2 евро. В кафенето е по- скъпо- от 3 до 5 евро. За една кутия  цигари трябва да наброите 5 евро. Ако речете пък да си поръчате прочутата халба бира, трябва да се изръсите с 8 евро! Бутилка бира струва не по- малко от 3. 20 евро.

 

За концентрати изобщо не мислете- една малка водка, текила, усики и пр. струва в заведенията от 3- 5 евро. Длъжен съм да отбележа обаче, че в Германия малката водка е 20 милилитра! Ако ви се прииска да изпиете сто грама по нашенски, ще трябва да си приготвите 20 евро! За содата към „твърдото гориво” ще платите 2.80 евро!

 

Речете ли да похапнете- леле- мале! За една пържола ще ви вземат не по- малко от 12 евро. Малко по- засуканите ястия с няколко гъбки в тях стигат и до 25 евро! В най- обикновен ресторант… Да вие е сладко! И наздраве!

 

Българското овче сирене струва в Германия 10 евро. Толкова струват и холандските сирена „Гауда” и „Едам”.  Цената на саламите варира между 10 и 15 евро. Килограм кайма излиза около 11 евро, наденицата- 8- 9 евро. Ябълките пък са 4 евро за килограм! За 1 килограм хляб трябва да наброите повече от 3 евро! Имайте предвид все пак, че Германия минава за евтина страна, защото в съседна Дания цените са с 30 % по- високи. Същото важи и за Франция. А в Англия цените са направо безбожни!

 

Е да, ама заплатите там са много големи, ще ревнат на това място мнозина. Големи са БРУТНИТЕ заплати, а чисто хората получават много малко, защото данъците и удръжките възлизат на цели 53 %! Да, България е страната с най- ниски данъци и осигуровки и най- високи лихви по депозитите! Не бива да забравяме това! Не бива да забравяме и още нещо…

 

Най- тежкото финансово бреме за западноевропейците остават наемите. Да се обърнем отново към безпристрастната статистика. Според нея 92 % от западноевропейците не притежават жилища! Те живеят под наем.

 

Със сигурност знам следното: сестра ми, която е женена в Берлин, плаща за малкото си двустайно жилище наем от 720 евро. Моята братовчедка пък живее в Барселона и плаща цели 1000 евро наем. Така на практика един от съпрузите работи само за да плаща наема. Живот като на кино!

 

На бъдещите гурбетчии пожелавам всичко най- хубаво. И късмет, защото той много ще им е нужен!...

 
ПОСЛЕПИС: Преди малко една "просветителка" от bTV- кабеларката на КДС- заяви, че тя, видите ли, нямала впечатление цените на хранителните продукти у нас да са по- евтини от тези на запад. С което въпросната "просветителка" (на Име Ана Цолова) сама се нареди между баламурниците и бунаците.  Тъжно и трагично е, че точно тази журналистическа измет формира общественото мнение у нас и промива мозъците на младите и наивните.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - В Германия бях потресен най-много ...
05.04.2011 07:58
В Германия бях потресен най-много от цените на обувките. Обувки, абсолютно демоде, с вид на такива, които се слагат на умрелите, бяха 180 евро, а хубав Саламандар струваша 600. В същото време 4 гуми за колата бяха 500 евро. В ресторант не може да се влезе, а за нормален хотел ти трябват над 100 евро за стая. Работят като ненормални и вечер приличат на влачени от пороя. Те всъщност нямат и ресторанти, а разни турски дюнери и закусвални.
цитирай
2. apostapostoloff - Просто се чудя...
05.04.2011 08:58
kushel написа:
В Германия бях потресен най-много от цените на обувките. Обувки, абсолютно демоде, с вид на такива, които се слагат на умрелите, бяха 180 евро, а хубав Саламандар струваша 600. В същото време 4 гуми за колата бяха 500 евро. В ресторант не може да се влезе, а за нормален хотел ти трябват над 100 евро за стая. Работят като ненормални и вечер приличат на влачени от пороя. Те всъщност нямат и ресторанти, а разни турски дюнери и закусвални.


Чудя се как изобщо преживяват по- зле платените там. Всъщност, тя кризата така и започна. Зле платените, които получаваха чисто не повече от 400 евро на месец, взимаха заеми, купуваха на лизинг, докато най- накрая се озоваха в небрано лозе и спряха масово да изплащат задълженията си. Банките започнаха да фалират и те ти булка Спасов ден... Световна финансова криза!

Отвратителен живот, наистина. Блъскат от тъмно до тъмно и все нямат пари. Те самите се наричат "работещи просяци"!
цитирай
3. nibiru - Авторе, идеята ти да просветиш б...
06.04.2011 19:50
Авторе, идеята ти да просветиш баламурниците и бунаците е чудесна. Поздравявам те, че си се сетил!
Но пък и аз мразя учтивата форма, която отдалечава хората. Бих я премахнала със специален закон /но на бодливата крава Господ рога не дава/. :-)
Учудва ли те, че някои хора употребяват съвсем не на място думата "патриотизъм"? Андрей не е виновен, че майка му не го е научила да уважава чуждото мнение, макар и да е различно от неговото.
цитирай
4. apostapostoloff - Какъв патриотизъм,бе?
07.04.2011 03:02
Изложих само няколко факти и някои баламурници направо превъртяха. Май никак не е разумно да рушиш илюзиите и химерите на бунаците... Пусни ги да пасат и толкова...
цитирай
5. apostapostoloff - Много бунаци, еееей!
30.04.2011 18:15
Вижте ги само дупедавците, родоотстъпниците, бунаците и баламурниците- цели 192 отрепки са дали своя отрицателен вот за този постинг. Крайно време е и тези мършляци да се изметат на запад. Там все още има много неизмити кенефи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190325
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575