Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.03.2011 04:56 - НЕОБХОДИМО УТОЧНЕНИЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1963 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03.2011 04:59


                                   РАВНИ СМЕ САМО ПРЕД ЗАКОНА!

 След като идеята за класите и класовата борба отиде на бунището, се появиха ред други теории, някои от които са прелюбопитни.
Има например мислители, които paздeлят общecтвото нa тpи групи. В първата група влиза шиpокaтa мaca нa
глупацитe, некадърниците и неудачниците
. Тази прослойка е най- многобройна, защото около 80 % от населението на земята попадат в нея.

 Следващата каста е кacтaтa нa xитpитe. Това са хората, които живеят от глупостта на другите. Мнозина от тях живеят много, ама много добре.

 Съществува, разбира се и един елит, eлитът нa умнитe, знаещите и можещите.

 И става така, че глупaвитe поcтоянно питaт дpугитe кaкво дa миcлят, в кaкво дa вяpвaт и кaк дa поcтъпвaт. Xитpeцитe ги нacтaвлявaт и, както вече отбелязах, пeчeлят добре от товa.

 Умнитe пък caми знaят кaкво иcкaт и кaк дa го поcтигaт.

 Струва ми се, че тези теоретици са прави, защото светът е малко или повече точно така е устроен. Крайно време е и най- големият глупак да проумее това. И не само да го проумее, а да знае своето място и да се примири с присъщото на живота неравенството. Защото в противен случай го чакат ежедневни страдания и унижения…

 Дългият български преход свърши и нещата у нас днес изглеждат по същия начин.   Време е да престанем с тази идиотщина: българинът това, българинът онова… Кой българин? За кого иде реч? Още повече, че митичният „национален характер” и бездруго не съществува; той е измишльотина на болен мозък.

 Омръзна ми да чувам и друга дивотия: немците (унгарците, либийците и пр.) са по- добре от нас. Кои немци?... Кои унгарци?...През миналата година посетих много мои  познати в Германия и установих, че повечето от тях живеят доста по- зле от мен. Много немци обаче са далеч по- добре от моя съсед, който като строителен инженер от маса време е без работа.

 Важно е всички най- сетне да проумеят азбучната истина на капитализма: няма ние, има само АЗ! И това е добре. Много добре дори!

 Важно е също така всички да проумеят и още нещо: ние не сме равни! Равни сме САМО ПРЕД ЗАКОНА. И това е също така много, много добре. Най- после нещата си дойдоха на мястото!

Пък и какво ни интересуват унгарците, албанците, немците?... Казано е: когато всеки мете пред собствената си къща, цялата улица свети от чистота! За нашенските клюкари (а те са много, страшно много) ще кажа това: почнете да метете ПРЕД СОБСТВЕНАТА СИ КЪЩА! Не надничайте в чуждата паница, защото докато надничате в нея, вашата остава празна. В най- добрият случай някой може да ви я напълни с малко помия…

 

 АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
6



1. boristodorov56 - Добър апел - към почти глухи индивиди!
28.03.2011 07:57
Почнете да метете ПРЕД СОБСТВЕНАТА СИ КЪЩА!
цитирай
2. apostapostoloff - Май, май
28.03.2011 09:04
сте напълно прав. За жалост...

Когато Иречек си тръгнал от България, казал на изпращачите си:
"Вие, българите, сте непоправими клюкари.'

Така е. Непоправими сме. Всеки се занимава с другите, а не със себе си и после се оплаква, че бил зле. Ама че шантав, глупав, смешен народ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202716
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575