Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 07:49 - Има ли Прераждане
Автор: prosvetlenie Категория: Други   
Прочетен: 7483 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 13.10.2012 06:50



Може би всеки от нас ,стотици пъти си е задавал въпроса,дали животът ни свършва с нашата смърт.
Ако се замислите сериозно,може би ще разберете,че не е възможно да живеем само в един отрязък от време ,наречен един човешки живот.
Какъв е тогава смисълът на такъв живот,ако всичко това което правим свършва в този отрязък от време ?!
Единственият разумен отговор е,че нашият живот не свършва със смъртта на нашето физическо тяло.
Освен тяло,ние притежаваме и Душа,която е неразривно свързана с нашето Тяло.Тялото ни е само външната обвивка на нашата Душа.
Всъщност,това ,от което се състоим ние,като същност,се състои от нашият Разум и нашата Душа.Нашето тяло не може да съществува без неговата вътрешна същност-Душата.Едва ли бихме могли да съществуваме като живи и интелигентни същества,ако се състояхме само от клетки,които не са одухотворени.
От хиляди години насам,велики учени,философи и мислители,които са търсели смисълът на живота,са установили,че човекът се състои както от Тяло,така и от Дух  и Душа.Платон е казал :Тялото е затвор за моята Душа.
Повечето хора си задават въпроса какво се случва с нашите Души ,когато нашето физическо Тяло умре.Как става наново това прераждане на Душите.Отговори на тези въпроси,са ни дали много учени и лекари,които чрез метода на регресивната хипноза,са връщали много пациенти в минали животи.Така до нас достигат много доказателства,че нашият живот не свършва със смъртта на нашето физическо тяло.
Няма нищо по-нормално за възприемане ,от един такъв цикъл на прераждане.Всяко материално нещо се износва.Нашето Тяло,с времето и възрастта също се износва.
Няма нищо по естествено,след като тялото ни се е износило да настъпи неговата физическа смърт.А нашата Душа да поеме по един нов Път на обновяване и усъвършенстване.За това ни се дават нови възможности ,да поправим грешките,които сме допуснали в предишните си животи.
Само Законът на Прераждането може да ни даде отговори защо някои хора се раждат с недъзи,защо едни хора живеят в глад и мизерия,докато други тънат в изобилие и разкош.Ние си плащаме за всичко,което сме си посяли в предишния живот.Няма по справедливо възмездие от това,сам да носиш отговорност за своите дела.Ако си посял добро,ще ти се върне добро,ако си посял зло,ще ти се върне зло.
Ако го няма Прераждането,тогава как би се наказало това зло,което създават някои хора по света ?!Нищо на този свят не остава ненаказано,нито доброто,нито злото.
Ние биваме възнаграждавани според нашите дела.
Материалният свят е едно голямо училище ,в което биват пращани нашите Души на обучение.Обучението се състои от самият Живот.Ежеминутно ние сме поставяни в ситуации на избор.Всеки от нас трябва сам да открие какви са Правилата на Живота и да избира между дадените му възможности.
Материалният свят е пълен с изкушения,съблазни.Ние,хората трябва да открием баланса ,при който трябва да съществуваме като разумни същества.Да спазваме писаните и неписани Вселенски правила.Нашата цел в Живота трябва да бъде да се пречистваме духовно и да ставаме все по съвършени същества.
Само със Закона за Прераждането може да се обясни защо едни хора по рождение притежават дарби, ум, склонност към доброто, а други идват на този свят без особени заложби, с ограничени умствени способности и лесно привличат лошото към себе си. Защо някои са талантливи и умни, а други - глупави и неспособни? Защо едни хора са добри, щедри и великодушни, а други - зли, алчни и жестоки? Единственото разумно обяснение за тези различия е различното ниво на развитие, което Духът на всеки един човек е достигнал в предишните си прераждания. Когато сравняваме двама души и виждаме, че единият е способен и възприема всичко с лекота, а другият няма особени заложби и всичко му се удава много трудно, това означава, че първият е стар, многократно въплъщавал се дух, натрупал богат и разнообразен опит, а вторият е млад дух, току-що започнал да придобива жизнен опит в Космическото училище и трябва още много да се учи, за да заприлича на първия.
Всъщност, единствено Индивидуалността се превъплъщава и усъвършенства. Личността не се преражда, а се създава всеки път за всяко ново въплъщение. Само личността има определен пол и националност. В поредното си прераждане Индивидуалността може да се окаже не само в съвършено различна среда, но и в друга страна и народност, и даже полът на личността може да е противоположен. Преминавайки през много личности от противоположен пол - ту мъжки, ту женски – и благодарение на разнообразието на придобиваната опитност човек развива в себе си два ясно различими вида добродетели. Едните са по-мъжествените и енергични добродетели (храброст, смелост, самостоятелност), и те се развиват по време на мъжките превъплъщения. Придобитите по-меки, изтънчени и същевременно по-дълбоки и силни добродетели са плод на женските въплъщения. Съвършенният човек придобива постепенно всички добри качества, характерни за мъжа и за жената: той започва да се отличава както с мъжественост и сила, така и с женска проницателност и чувствителност. Този, който е успял да развие само едната си страна е все още далеч от целта.
Човек преминава последователно през всички епохи и Раси, през всички Култури и различни обществени положения, за да може със собствените си усилия и творчество да развие докрай всичките божествени свойства, заложени в него като възможност. Подобни промени в превъплъщенията продължават дотогава, докато всички качества на човешката индивидуалност не достигнат степента на съвършенство, необходима за завършване на човешката еволюция.  
Затова човек постига знанието за миналите си съществувания едва когато достигне висшите степени на духовното си развитие. Това става тогава, когато нашето самосъзнание се слее с Индивидуалността ни, когато Индивидуалността започне своя съзнателен живот - тогава ще узнаем всичките си минали въплъщения, и всички спомени от миналото ще ни бъдат подвластни.

 




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morningstar1 - В същност...
08.04.2011 09:06
...прераждане не съществува. :))

Това е човешка измислица, за да се приеме по-лесно идеята за смъртта. На никой не му се иска да се затрие завинаги...по-добре е да сме безсмъртни.
Но Библията казва, че човек е смъртен и разполага само с един живот.
Възможно е да се получи безсмъртие, но това става само чрез вяра в Исус Христос. :))
цитирай
2. prosvetlenie - Да, според Библията е така. Но Би...
08.04.2011 20:04
Да,според Библията е така.Но Библията не е единствената книга по която можем да съдим за всичко ,което се случва с живота ни и след смъртта ни.
Има много изследвания ,които доказват,че има живот след смъртта и прераждане.
А всеки е свободен да вярва на което си иска.
цитирай
3. morningstar1 - .
10.04.2011 07:10
Що се отнася до такива важни неща като живота и смъртта, то единственият достоверен източник е само Библията. Тя е откровение от единственият истински Бог към нас човеците.
Вярата в прераждането прави невероятнара жертва на Христос на кръста просто излишна. Ако имаше прераждане, нямаше да се налага смъртта на божият Син - но Той умря за нас...Защо? за да получи безсмъртие всеки, който вярва в Него. А прераждането се опитва да заобиколи Христос, като предлага безсмъртие и без да е необходима вяра в Бога. Но Бог казва, че никой няма да достигне до небесното царство, освен чрез вяра в Божият Син. Вярата в прераждането е напразно и безплодно занимание, път, който не води никъде...
цитирай
4. prosvetlenie - Моите уважения, но това е ваше мн...
11.04.2011 06:17
Моите уважения,но това е ваше мнение.
За християните -това е тяхната истина.
Но на този свят не живеят само християни.
Така че - има и други истини...
Всеки е свободен да търси Истината там,където най-много му допада :)))
Моята Истина е извън религиите и поднесената от тях истина.
Аз търся разумни и логични обяснения за Битието,съчетани с научни доказателства.:)
цитирай
5. morningstar1 - Истината...
12.04.2011 21:40
...е само една. Няма много истини, които могат да се нагодят според вкусовете на хората.
Бог е казал - Аз съм Пътят, Истината и Живота.
Исус не е един от пътищата. ТОЙ Е ПЪТЯТ!
Исус не е една от истините. ТОЙ Е ИСТИНАТА!
Има само един начин за спасение и само един начин за придобиване на вечен живот - и той няма нищо общо с прераждането. Начинът се нарича вяра в Исус Христос и приемане на Словото Му, такова каквото е.
Който не е с мене е против мене, казва Исус.
С Него ли си? Или си с индо-гурутата и техните доктрини?
цитирай
6. prosvetlenie - Бог, Всевишният, Творецът, ни е дал ...
13.04.2011 17:55
Бог,Всевишният,Творецът, ни е дал свободна воля и свобода на избора.
Бог не е създал нито религиите ,нито техните догми !
Всеки има свободата да вярва в каквото си иска.
За мен ,а и за повечето разумни хора, Бог е Един и Той няма човешки образ !Бог нито се е раждал,нито пък някой Го е виждал !
Всичко останало са хорски измислици !
Ваше право е да вярвате в каквото си искате.Но останалите хора в света също имат право да вярват в каквото си искат.Така че не можете да твърдите ,че само вашата религия е истинска,а другите-не са.
Тя е истинска само за последователите но християнството.
Но за Бог няма религии.Нито християнство,нито индуизъм,нито ислям,нито някакви други.Бог не е създал никакви религии.Религиите са създадени от хората за манипулиране на други хора.
цитирай
7. morningstar1 - Да...
13.04.2011 20:30
...много вярни неща си казла, съгласявам се с тях.
Съгласна съм, че Творецът ни е дал свободна воля и свобода да вярваме в каквото си пожелаем. Съгласна съм и че Бог е Един! Съгласна съм и че Бог не е родено същество - Той е вечносъществуващ и нероден. Но е вярно, че Той се въплати в човешки образ за кратко време - около 33 години и пребиваваше тук на земята, между нас човеците. Той, вечният стана Богочовек. Беше напълно Бог и напълно човек - Исус Христос. Затова е абсурдно да твърдим, че християнството е възникнало преди 2000 години, понеже Христос е вечносъществъващият, Той е Творецът, Той е животодателят, първият и последният, Алфата и Омегата. Той е без начало и без край, на Него дължим живота си и съществуването си.
Той не е религия, Той е Богът, Единственият! Той е Истината и Пътят!
Имаш право да Му вярваш и право да не Му вярваш. Твоят избор ще определи вечната ти участ.
цитирай
8. prosvetlenie - Аз вярвам в Твореца на Вселената. ...
13.04.2011 20:43
Аз вярвам в Твореца на Вселената.
Исус може да е пратеник на Бога,може да е просветлен,може да е водач,учител...
Но за мен Бог не може да бъде човек.
Бог е нещо много повече,за да се въплътява в човешки образ.
А вие в какво ще вярвате -си е ваша работа.
цитирай
9. morningstar1 - .
14.04.2011 01:37
И аз вярвам в Твореца на Вселената - Той се казва Исус Христос.

:))))))
цитирай
10. prosvetlenie - Ваша си работа в какво ще вярвате. . . ...
14.04.2011 07:08
Ваша си работа в какво ще вярвате...
Исус е Истина - с Истината ,която е изповяддвал...Исус е Пътят-с Пътя,който е показал,Исус е Животът ,с примера ,който е дал на хората ,че трябва да живеят...
Но Исус не е създал Вселените,звездите,галактиките,планините,реките,животните, птиците,човеците и милиардите неща в света...А това е Отецът-Бог...Творецът та Вселените и всичко в света.
Исус никога не е казал ,че е Бог или че е равен на Бог.
Това е измислено от създателите на религията след него.
цитирай
11. анонимен - Interesting, thanks
07.09.2011 11:48
Everything is really open and quite clear explanation of problems. was truly data. Your internet site is extremely useful. Many thanks for sharing.
цитирай
12. анонимен - lma li prerajdane
22.05.2012 23:24
Смъртта е преход между живота и прераждането.Прераждането съществува само на енергийно ниво/енергийно тяло,дух,душа/,защото енергията не се губи.Всички Човеци на планетата Земя сме част от тази Вселена.А процесите във Вселената протичат на енергийно ниво.Може би сме атоми във Вселената.Следователно за да съществуваме освен нашето физическо тяло ни е необходимо и енергийно.Именно енергийното ни тяло е преходно.То е връзката ни с космоса.Нашето физическо тяло го създаваме тук на Земята,затова то е земно.След смъртта ни тялото остава тук,а енергийното отива в космоса и чака следващото прераждане в ново физическо тяло/бебе/.Енергийното тяло се настанява/влиза/ в мозъка на детето в деветия месец, и когато при раждането прережат пъпната връв се прекъсва връзката на новороденото с майката , тогава енергийното тяло поема програмата живот.Без енергийно тяло новороденото е обречено на смърт.Чрез енергийното тяло докато сме живи ние сме в постоянна връзка с КОСМОСА .ТАКА, ЧЕ ВСЯКО РАЖДАНЕ Е ПРЕРАЖДАНЕ.НЕКА ГО ОБСЪДИМ.В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prosvetlenie
Категория: Други
Прочетен: 477120
Постинги: 166
Коментари: 113
Гласове: 541
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031